Erdoğan'ın 'Katar İsterse Üssü Kapatırız' Sözleri Sosyal Medyanın Gündeminde

Körfezde yaşanan krize dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört Arap ülkesinin Katar'a ilettiği taleplerin kabul edilebilir olmadığını belirtip, Katar'da bulunan askeri üssün ancak bu ülkenin talep etmesi durumunda kapatılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24 kanalına değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan hem iç hem de dış siyasete dair soruları yanıtladı. 

Röportajda Katar krizine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Katar krizinde Körfez Ülkelerinin talepleri hiçbir koşulda kabul edilebilir değil. Türkiye, Katar'a sadık kalmaya devam edecek. Ancak Katar'ın talep etmesi halinde Türk askeri üssünü kapatabiliriz' dedi.

"YGP'ye verilen silahların toplanacağına inanmak imkansız"

Erdoğan açıklamalarında Suriye meselesine de değindi. Türkiye ile ABD arasında kriz yaratan YPG'nin silahlandırılması konusunda, 'YPG'ye verilen silahların toplanacağına inanmak imkansız. YPG'den tehdit gelirse ÖSO ile birlikte operasyon düzenleriz' dedi. Erdoğan ayrıca Putin'le çatışmasızlık bölgelerini konuşacaklarını belirtti.

"Referandum kararı doğru değil, pişman olacaklar"

Cumhurbaşkanı, dış politikada bir diğer önemli gündem maddesi olan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin aldığı bağımsızlık referandumu kararına ilişkin de açıklamada bulundu. 

Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de gerçekleştireceği oylama için, 'Referandum kararı doğru değil. Pişman olacaklar' dedi.

"En ufak bir hukuksuzluk olursa müdahale edilir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nın Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin olarak ise 'Maltepe'de bir mitingle noktalayacaklarını söylüyorlar. En ufak bir hukuksuzluk durumunda müdahale edilir' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada da farklı yorumlarla gündem oldu...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
05.07.2017

Barzani'ye devlet düzeyinde karşılama yap , her türlü desteği ver(PYD gibi ) , kürdistan bayrağını Türk bayrağı ile göndere çek sonra pişman olacaklar de. Tayyip oyun mu oynuyor yoksa oyunun sonuna geldi de zırvalıyor mu ? Hem Barzani hem PYD Ankara'da ağırlandı. Bir akp geleneği ; KANDIRILDIK . Beşika kampına asker gönderip 1 yıl boyunca ak-itler Musul'u alacağız diye havlattırlar buralarda şimdi Musul'un bir sokağına giremediler. Ayrıca Peşmergenin Almanya tarafından ağır silahlarla donatılıp , eğitildiğini de bilmek lazım. Ama olsun ya 2023'te Ayasofya'nın minarelerinden uzaya çıkıp süper güç olacağız. Bir kaç ak-it buraya da havlasın.

05.07.2017

Tayyip araplarla karşı karşı gelmeye hazır değil, hiç de olamaz. Katar'ı satması para musluğunun kesildiğini gördüğü gün olacak. Mavi Marmara gibi olacak, aha da buraya yazdım.

05.07.2017

icerik resminde ki erdoganin surati ney oyle yarebbi. iyice boyle artik kin, nefret ne biliyim bi garip gozukuyor. kanada baskanina burdan selam adamim benim

Pasif Kullanıcı
06.07.2017

Yol ve barınmayı sen ödüyorsun galiba.

İnsanların son derece yanlış anladığı şey, siyasal kurum ve kişilerden normal etik kaidelere uyumsuzluklarını değerlendiriş biçimleridir. Siyasal kurum ve kişiler bu işin tabiatı gereği yalan söyler, işlerine nasıl gelirse öyle konuşur ve bireysel ve kurumsal menfaatler doğrultusunda hareket ederler. Bu özel hayatlarımızda düşünürsek pek de farkı değildir. Ama insanlar işlerine geldiğinde canım cicim gelmediğinde höt höt olmaya meraklıdır. Bu söylev iki yönlüdür, katar'dan çekilmek gerekirse bakın biz zaten böyle demiştik diyebilme zeminini de yaratır, katar istemediği için çekilmedik lafımızın arkasındayız yönüne de çekilebilir. İki ihtimale de oynanıyor. Zaten bu adamlar 15 senedir 2-3 ihtimale göre açıklama yapa yapa her konuda haklıymış gibi takıldılar durdular. Komik olan hala şaşıranların olması. Başımızda olmasından şikayet edenler de daha iyi bir alternatifi yaratamadıkları ve basiretsizlikleri için kendilerine kızmalılar. İktidar, halkın özetidir.

TÜM YORUMLARI OKU (25)