Erdoğan'ın İmamoğlu Yanıtı 'Rica' Üzerine Metinlere Girmemiş

Gazeteci Nevşin Mengü, dün Türkmenistan'dan dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasının sorulduğunu aktardı. Mengü, daha sonra 'rica' üzerine ise gazetecilerin bu soruyu ve yanıtı çıkardığını söyledi.

İmamoğlu’na kamu görevlisine hakaretten açılan davanın 14 Aralık’taki duruşmasında iki yıl yedi ay 15 gün ceza verildi. TCK’nin 53’üncü maddesinden de ceza alan İmamoğlu için ‘siyasi yasak’ süreci başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Türkmenistan'dan dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlamış ancak İBB Başkanı İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla verilen hapis cezasına yönelik metinlerde hiçbir şey olmaması dikkat çekmişti.

"Aslında bu soru sorulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uçakta. Erdoğan da bir cevap vermiş. Ne cevap vermiş bilmiyorum ama daha sonra gazeteci arkadaşlarımızdan tek tek rica edilmiş"

YouTube'da yaptığı yayında konuyla ilgili kendisine bilgi geldiğini aktaran Mengü, şunları söyledi:

'Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan dönüşü gazetecilere uçakta röportaj vermişti. Ben de röportajı gördüm, tamamını okudum. Hayret etmiştim. 'Ya hayret Ekrem İmamoğlu’na gelen yasak kararıyla ilgili hiçbir soru sorulmamış' ilginç diye. Şimdi başka bir haber geldi. Gazeteci arkadaşlarımız teyit de etmişler, haberleştik onlarla. Aslında bu soru sorulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uçakta. Erdoğan da bir cevap vermiş. Ne cevap vermiş bilmiyorum ama daha sonra gazeteci arkadaşlarımızdan tek tek rica edilmiş. Lütfen bu soruyu ve cevabını çıkarın diye. Birbirinden enteresan işler...' 

İmamoğlu'na Hapis Cezası Verildi: Peki Bundan Sonra Ne Olacak?
Ekrem İmamoğlu'na Siyasi Yasak ve Hapis Cezası!

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!
YORUMLAR
16.12.2022

Söylediklerinin yakışık almayacağını mı düşünmüş ki? O yüzden mi paylaşmamış acaba? Millete bile hakaret eden, çapulcu, sürtük diyen lafını da sakınmaz ama. Yoksa adaylığa gölge düşürür diye mi korktu? Bilinmez...

16.12.2022

''Rica etmis''

16.12.2022

"Gazeteci"(!) arkadaşlar da bu ricaya uymuşlar.

16.12.2022

Gazeteci rica minnetle iş yapmaz, gerçek, asil, onurlu gazeteci toplumun ışığıdır.

TÜM YORUMLARI OKU (20)