Erdoğan'ın 'Hiçbir Avrupalı Sokağa Güvenle Adım Atamaz' Sözleri Sosyal Medyada Tartışılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşmada Hollanda'da yaşanan hadiseleri anımsatarak Batılı devletlere seslendi ve 'Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, hiçbir Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz' ifadelerini kullandı.

Tutuklu gazeteciler ile ilgili Avrupa'nın liste gönderdiğini belirten Erdoğan 'Bunların gazetecilikle ne ilgisi var da liste yapıp ülkemize gönderiyorsunuz?' sorusunu yönelterek, 'Biz asıl niyetin farkındayız. İşin ucu kendilerine dayanınca demokrasiyi, hakkı, özgürlükleri, adaleti, refahı rafa kaldırmakta beis görmeyenler, mesele Türkiye olunca hemen yüzlerine bir maske takıyorlar. Biz de bu şekilde maskeyle karşımıza çıkanlara artık haydut muamelesi yapma kararı aldık. Öyle ya, saklayacak bir şeyin yoksa niye maske takıyorsun? Çık ortaya, delikanlıca, 'Benim Türkiye ile meselem var, bölünmesini, parçalanmasını istiyorum.' deki herkes kimin ne olduğunu görsün' dedi.

'Tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz'

Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

'Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalı'nın ihtiyacı vardır.'

Kılıçdaroğlu: 'Bütün dünyayı tehdit eden bir cümledir ve son derece tehlikeli'

Erdoğan’ın sözleriyle ilgili, “Böyle bir cümleyi Türkiye’nin değil, dünyanın hiçbir cumhurbaşkanı kullanmamalı. Kendi vatandaşı değil, bütün dünyayı tehdit eden bir cümledir ve son derece tehlikeli” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu Batılı ülkelerin de tavrını eleştirerek 'Bizi rahatlıkla AB’ye uyum sağlayacak bir ülke olarak görmeyebilirler. Dolayısı ile ben AB’nin Türkiye’ye dürüst davranmadığını ve çifte standart uyguladığını kabul ediyorum' dedi.

Erdoğan'ın Avrupa'ya yönelik sözleri sosyal medyada da yankı buldu

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
YORUMLAR

Sanki Türkiye de millet cok rahat geziyor sokakta. Bir ülkeyi eleştirmeden önce kendine bak derler adama.

23.03.2017

"Yurtta husumet, Cihanda husumet"...

23.03.2017

Şu RTE’nin ciddi anlamda ne yapmaya çalıştığını anlayan var mı? Önce kendi ülkesinin yarısını düşman belledi, sonra Rusya’yı düşman ilan etti. Hadi Rusya tek bir ülkeydi, sonra Avrupa’nın tamamından ne istedi de düşman belledi, araya ABD falan da kaynadı. Herkesin Türkiye’nin süper güç olmasına karşı olduğunu iddia ediyor ama ortada Türkiye’yi süper güç olduracak elle tutulur bir sebep yok, kabul edin. 90'larda "bor efsanemiz" konuşuluyordu, "doğuda her yer petrol" falan diye dillendiriliyordu. Ancak gerçeğe bakınca böyle bir durum olmadığını da biliyorsunuz yok, Ayranımız yok içmeye, tahtırevan peşinde koşuyoruz yahu resmen :) Aklımızı başımıza toplamazsak, düzgün politikalar öne sürmezsek, daha ılımlı olmazsak("ılımlı" deyince"göt yalamak" değil,atar gider yapma anlamında) tehdit vari cümle kurmaya devem edersek ellerine koz vere vere terör yanlısı gözükecez.Zaten işid’e destek vermiş ülke olarak görülüyoruz. RTE ota boka fetö mazeretini sürüyor da, onlar bunu yapmaz mı sanıyorsunuz?

23.03.2017

Gelmiş yine wake up kolpaçino :) .. Yazdıkları yine görünmeyecek ama ben yazayım.. Kardeş günlerdir soruyorum hala yazamadın.. Herkese ''boş yapma , gidin okuyun , anlayamazsınız '' gibi kelimeler kullanıyorsun ve sana anlat diyoruz , öğret diyoruz cevap yok. Artık bir anlat şu stratejileri de bizde anlayalım ?

TÜM YORUMLARI OKU (104)