Erdoğan'ın Hamas Açıklamasının Ardından İsrail'deki Marketler Türk Mallarını Boykot Etme Kararı Aldı

7 Ekim günü Hamas, İsrail'e yönelik saldırı başlatmış, İsrail de buna misilleme olarak Gazze Şeridi'ni abluka altına almıştı. İsrail yaklaşık 3 haftadır Gazze'nin çeşitli yerlerine hava saldırıları düzenliyor.

İsrail ordularının saldırıları özellikle sivillerin bulunduğu bölgelere yapılıyor. Kasıtlı olarak Gazzeli çocuklar öldürülüyor. Tüm dünya İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını dile getirdiği halde bölgede hâlâ saldırılar devam ediyor.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarından sonra hatırlarsınız tüm dünyada İsrail'e yönelik protestolar düzenlenmişti. Bu protestoların bir ayağı da Türkiye'de yapılmıştı. Ülkemizde İsrail ile alakası olduğu düşünen bazı şirketlerin şubelerine saldırılar düzenlenmişti.

Bu içeriğimizde onlardan birini haber yapmıştık:

İstanbul'da İsrail'i Protesto Eden Bir Grup Vatandaş, İşletmesi Başka Ülkeye Ait McDonald's Şubesine Saldırdı

Ayrıca Türkiye'de İsrail malı ürünler marketlerde protesto edilmiş, halkın bir kısmı da İsrail ürünlerini boykot etme kararı almıştı.

Buna benzer bir karar da bu sefer İsrail'in en büyük süpermarket zincirlerinden geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı terör örgütü olarak görmediğini ilan etmesiyle İsrail'de bazı marketler Türk mallarını almayı durdurdu.

İsrail süpermarketlerinde Türk mallarının boykot edilmesi kararının arkasında kamuoyu baskısının olduğu iddia ediliyor. İsrail'deki Haaretz gazetesinin haberine göre ülkenin en büyük marketleri olan Shufersal, Rami Levy ve Yochananof Türk mallarını satmayı durdurmuş durumda.

Özellikle bu tartışmanın odağında Türk malı domatesler var. Geçtiğimiz günlerde İsrail'in en büyük marketlerinden biri olan Rami Levy, Yahudi halkı tarafından İsrail domatesleri yerine Türk domatesi satıldığı gerekçesiyle çok eleştirilmişti.

Domates eleştirisinin ardından görülen o ki diğer İsrail marketleri de Türkiye'den domates ithalatını durdurma kararı aldı.

İsrail' sattığımız ürünler arasında sadece domates yok. Ülke ile aramızda otomobil, işlenmiş gıda, plastik, buğday, elektrikli ev aletleri ve demir gibi pek çok kalem daha var.

Erdoğan'ın "Hamas terör örgütü değildir" açıklamasının ardından Türkiye-İsrail arasındaki ticaret büyük oranda sekteye uğradı. İsrailli iş insanları Türkiye'den mal alma konusunda bundan sonra daha temkinli olacaklarını dile getirdi.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yeni Bir Araştırmaya Göre Türkiye’nin AB'ye Üye Olmasını İsteyenlerin Oranındaki Değişim Gözlerden Kaçmadı
"İslam'a Uymaz!" Taliban Kısa Sakallı Erkekleri Dine Aykırı Diye Devlet Memurluğundan Kovmakla Tehdit Etti
Çocuklarının Hiçbir İşin Ucundan Tutmadığından Şikayetçi Olan Anne, Kocaman Oğullarını Evden Attırdı

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
02.11.2023

boykot dediğin böyle olur işte, domates pıçaklayacak kadar gerizekalı değiller

02.11.2023

Çok pis gaza geldim ben kola dökmeye gidiyorum, aşırı sinirliyim şu an, bi atı tek başıma bitirebilirim

Pasif Kullanıcı
02.11.2023

Alın size ekonomik yaptırım alın size boykot.. Gidip starbucks da yer kapatmaya benzemez..gerizekalılar

02.11.2023

nihahahahahah allah napmasın seni buluukarvikk nihahaha

02.11.2023

şimdi ülkede domates fiyatları düşer, ama çiftçi zarar eder. sonra çiftçi üretimi azaltır, ülkede domates daha da pahalanır...

TÜM YORUMLARI OKU (46)