İNSANLIK ONURUNA 'YAKIŞMAMIŞ'
Sonra da Erdoğan, avukatı aracılığıyla suç duyurusu yaptı. Suç duyurusunda, “ (tweet’teki) ağır sinkaf içerikli ve utanç verici sözlerin insanlık onuruna ve vicdanına yakışmadığı aşikardır” ifadesi yer aldı.
Demir’in bu yazdıkları nedeniyle, “Türk Ceza Kanunu’nun 125/3-a maddesi uyarınca müvekkile sövmek suretiyle, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla” yargılanması istendi.
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VE ELEŞTİRİ HAKKI
Demir’e hakaret suçlamasıyla Bakırköy 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın bugün beşinci ve son duruşması görüldü.
Hakan Demir savunmasında, “sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu, hakaret içeren herhangi bir ifade kullanmadığını” söyledi.
Savcı Yaşar Sadık Taşkın da mütalaasında, “sanığın paylaşmış olduğu mesajın eleştiri hakkı, ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı anlaşıldığından dolayı beraatına karar verilmesi talep olunur” dedi.
Hakim Rağıp Karatepe de “yüklenen suçun (hakaret) sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması nedeniyle beraatına” karar verdi.
'İBNE DAVASINDAN' CEZA ÇIKMIŞTI
“İbne” tweet’i nedeniyle dönemin başbakanı Erdoğan'ın dava açtığı Levent Pişkin ise 2 ay 15 gün karşılığı 1500 lira para cezasına çarptırılmıştı.
LGBTİ aktivisti Levent Pişkin, Başbakan’ın “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” açıklaması üzerine twitter’dan “Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum. Öptüm. #AnayasadaLGBT” yazmıştı.