Erdoğan'ın Avukatları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın Mal Varlıklarına El Konulması İçin Yargıtay'a Başvurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları, müebbet hapis cezaları kesinleşmeden vefat eden 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren ile MGK Üyesi Tahsin Şahinkaya’nın tüm kazançlarına el konulması için Yargıtay’a başvurdu. 

Erdoğan’ın hukuk biriminde hazırlanan temyiz dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

'Sanıklar darbe suçunu işlemişlerdir. Ardından generallik ve cumhurbaşkanlığı gibi rütbe ve makamlarından maddi ve manevi menfaatler temin etmişlerdir. Maaş; ikramiye, koruma, orduevinden istifade gibi menfaatleri olmuştur. Bunları değerlendirerek elde ettikleri ekonomik kazançları müsadere edilmelidir. Bazı hakları kaldırılmalıdır. Bu kazanç ve hakların miras yoluyla kullanılması da mümkün değildir. Bu konudaki MASAK raporları gerektiği kadar değerlendirilmemiştir.'

Temyiz başvuruları kabul edilirse yeniden yargılama yapılacak

Temyiz başvuruları kabul edilirse yeniden yargılama yapılacak.MASAK raporlarında yer alan darbecilere ve ailelerine ait mal varlıklarının nasıl elde edildiği araştırılacak. Mahkeme müsadere kararı verirse, Evren ve Şahinkaya’nın elde ettiği maddi, manevi tüm kazanımlar ellerinden alınabilecek. Rütbeleri sökülecek. Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı gibi sıfatlardan arındırılabilecekler. Mirasçılarının mal varlıklarına el konulabilecek.

12 Eylül davası Kenan Evren ile Ali Tahsin Şahinkaya'nın hayatını kaybetmesi nedeniyle düşürülmüştü👇

Ve 12 Eylül Davası Düştü...

12 Eylül askeri darbesinin yaşayan liderleri Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında 2012’de ‘darbe’den dava açılmış yargılama sonrası 2014’te eski cumhurbaşkanı Evren ile eski Hava Kuvvetleri Komutanı Şahinkaya müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu davanın temyiz incelemesi sürerken Evren ve Şahinkaya 2015’te iki ay arayla vefat etmişti.

Bunun üzerine Yargıtay 16.ceza Dairesi, kararı usul yönünden bozdu. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada, müdahiller şu talepte bulundu: “Sanıkların elde ettiği maddi, manevi tüm kazanımların ellerinden alınmasını, rütbelerinin sökülmesini, cumhurbaşkanlığı, genelkurmay başkanlığı gibi sıfatlardan arındırılmalarını ve mirasçılarının mal varlıklarına el konulmasını istiyoruz.” Mahkeme 12 Nisan 2019’da müsadere talebiyle ilgili yargılamanın sürdürülemeyeceğine hükmetti, dava ortadan kaldırıldı.

Popüler İçerikler

Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
YORUMLAR
14.09.2019

Gelecekte ki, kendileri için, emsal niteliğinde olacak bir karar çıkar umarım.

14.09.2019

Bunu yazmak icin başlığı tıkladım, Erdoğan ailesinin, Akpli Bakan ve milletvekillerinin, 15 temmuz darbesini Fetö ile ortak düzenleyen herkesin yaşayacağı süreçlerin fragmanı...

14.09.2019

Evet, yetim hakkı yiyen bazı siyasetçi ve akrabalarının da aynı şekilde mallarına el konulmalı tabii ki.

14.09.2019

Elleri değmişken Erdoğan'ın mal varlıklarına da el koysunlar. Yüzük hariç bir şey kalmasın.

TÜM YORUMLARI OKU (18)