Erdoğan'ın 'Amiraller CHP'li' Çıkışına Kılıçdaroğlu'ndan Yanıt: 'Darbecinin Kardeşini Büyükelçi Yapmadın mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bildiriye ima atan emekli amirallerin içinde CHP üyesi olanlar olduğu iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, '251 kişinin katili olan darbecinin katilini büyükelçi tayin etmedin mi?' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Montrö bildirisine imza atan emekli amirallerin içinde CHP üyesi olanların olduğu açıklamasına sosyal medyadan yanıt verdi. 

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde rol alan Mehmet Dişli’nin kardeşi Şaban Dişli'nin Lahey Büyükelçisi olarak atanmasına gönderme yapan Kılıçdaroğlu, “Eğer sen, darbeci akrabası arıyorsan, ben sana söyleyeyim. 251 kişinin katili olan darbecinin katilini büyükelçi tayin etmedin mi?” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Neymiş efendim, bazı imzacı emekli amirallerin eşleri, gelinleri, damatları, görümceleri Cumhuriyet Halk Partiliymiş. Şu zekaya bak Allah aşkına. Bu aklı size kim veriyor? Eğer sen, darbeci akrabası arıyorsan, ben sana söyleyeyim. 251 kişinin katili olan darbecinin katilini büyükelçi tayin etmedin mi? Siz şehitlere bile saygı duymuyorsunuz. İstiyorsan, gel şehit ailelerine bir soralım bakalım, ne diyecekler?”

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü grup toplantısında emekli amirallerin bildirisinin merkezinde CHP'nin olduğunu belirterek 'Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP üyesi olanlar vardır. İncelemeler devam ediyor, kim bilir daha ne kadar çıkacak' demişti.

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.04.2021

Ben hayatımda bu kadar bölücü bir iktidar daha görmedim. 104 amiralin tamamını araştırmadım ama aralarında ismen tanıdığım birkaçı Chp'li filan değil, Perinçek'in yanında siyaset yapmıştı bir dönem. Perinçek şu an nerede? Akp'nin sol koltukaltında. Akp'nin de Chp'nin de canı cehenneme ama bu kadar da bölücülük olmaz. Bir partiye oy veren insanlar ancak bu kadar ötekileştirilebilir. Sonraki adım ne merak ediyorum; iç savaş zeminiyle soykırım uygulamak mı? Şu nefret dili bu ülkeye yapılmış en büyük ihanetlerden biri.

Pasif Kullanıcı
07.04.2021

Bu arada o subayların hiçbiri bir parti adına konuşmadı. Ordunun resmi kurumları Akp'nin sözcülüğünü yaparken bu subaylar herhangi bir partinin değil sadece ama sadece 40-50 yıl hizmet ettikleri vatanın sözcülüğünü yapıyordu. Akp Ergenekon-Balyoz'la Fetöcülerin önünü açarken de bu adamlar rahatsızdı; bugün orduda palazlanmaya başlayan Menzilcilerin önü açılırken de rahatsızlar. Olayın özeti bundan ibaret.

Pasif Kullanıcı
07.04.2021

yarın öbür gün chp kapatılsın derlerse şaşırmam. iyice vatan haini pozisyonuna itiyorlar chpyi

07.04.2021

Öyle yapmak zorundalar çünkü işin sonunda kendilerinin vatan haini olarak yargılanacaklarını domuz gibi biliyorlar. Zaten öyle yapmaları da sonlarını getirecek. Yani kısırdöngüye girdiler.

07.04.2021

Yok o başka..o 15 temmuzdan sonra tövbe etmiştir..Aah ah Kemal bey hala öğrenemedi muhattaplarıyla akılcı konuşarak başedemeyeceğini...din iman edebiyatı yap gerisi gelecekte işte adam fazla dürüst,kurtulamadı kuruşu kuruşuna hesap veren memur kafasından.

TÜM YORUMLARI OKU (12)