Erdoğan'ın 'Faiz Düşmeli' Açıklamasının Ardından Dolar Kuru Rekor Kırdı!

Erdoğan'ın 'Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart' açıklamasının ardından dolar kuru 8.78 seviyesine yükseldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir canlı yayındaki 'Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart' sözlerinin ardından dolar/TL paritesi sert yükseldi. Dolar, Türk Lirası karşısında dakikalar içerinde yaklaşık yüzde 2,5 değer kazanarak 8,78 seviyesine geldi.

TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştüğünü söylerken, 'Bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart. Onun için de temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından dolar/TL paritesi sert yükseldi. Saat 00.24 itibariyle 8,7795 seviyesine yükselen dolar/TL, tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş oldu.

Dolar/TL'nin bir önceki rekoru 8,61 seviyesiydi.

T24

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
AKP Milletvekili Adem Yıldırım'ın Gündem Olan Konuşması: "5 Milyondan Fazla Türk Vatandaşı Olmuş Arap Var"
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
YORUMLAR
02.06.2021

Bunların ekonomiyi bir bilim olarak görmemeleri bu ülkeye iflas yaşatacak. Dolara müdahale etmenin birkaç yolu vardır. 1. yol ülkeden çıkış yapan dövizin yerine döviz koyarsınız Merkez Bankası tarafından kur artışını dengelersiniz. 2. yol Faiz arttırımına gidip yabancı yatırımcıları ülkeye çekersiniz bu da döviz artışı sağlar. 3. yol Ülkenin demokratik ve özgürlükçü olduğunu kanıtlarsın iç ve dış yatırımcı rahat iş yapar ülkeye döviz akışı olur. Soruyorum size hangisi var bizde ? Piyasada çok basit bir kural vardır, az olan bir şey değerlenir daha fazla kişi talep eder az olduğu için fiyatı artar şu anda ülkemizde yaşanan kur artışının nedenlerinin bir kısmı bunlardır.

02.06.2021

"Ben ekonomistim..." Spekülatif açıklamaları nedeniyle spk hakkında soruşturma açmalı

02.06.2021

dolar 10 lira olacahh 15 lira olcahhh yaa 6 liradan 7 liradan toplayalım dolarları heee 10-15'e satarız diyerek elini sallayan bir hırsız vardı... nedense aklıma o p*ç geldi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ