Erdoğan'ın Açıklamaları: Piyasalarda Enflasyon Gündemi Belirlemeye Devam Ediyor! Hangi Veriler İzlenecek?

Yurt içinde yurt dışı üretici fiyatları, Hazine ihaleleri, yurt dışında Almanya üretici enflasyonu ve ABD konut başlangıçları verileri takip edilecek.

Erdoğan, "Enflasyon aşılamaz bir ekonomik tehlike değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “(Rusya-Ukrayna Savaşı) 200 rehinenin takası konusunda bir mutabakat sağlandı” dedi.

ABD Ticaret Bakanlığı, Rusya’ya kargo hizmeti veren ve İran havayolları tarafından işletilen 3 Boeing 747 uçağını ABD ihracat kontrollerini ihlal ettiği gerekçesiyle yaptırım listesine aldı.

Çin Merkez Bankası piyasalardaki beklentiye paralel olarak gösterge kredi faiz oranını değiştirmedi.

Japonya'da çekirdek enflasyonu Ağustos ayında da BOJ'un yüzde 2 hedefinin üzerinde gerçekleşti. Ağustos ayında çekirdek tüketici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artarak yaklaşık 8 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Çin'in önde gelen kentleri Chengdu ve Shenzhen'de yeni COVID vakası görülmedi.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, küresel ekonomide yavaşlamanın 2023 yılında ve ötesinde devam edebileceğini söyledi.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, ekonomi ve fiyat şartları hesaba katıldığında BoJ'un para politikasını uygun şekilde yönlendirmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından yurt dışı üretici fiyatları verileri duyurulacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 13 ay vadeli kuponsuz tahvili ilk kez, 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvili yeniden ihraç edecek. Bir önceki 10 yıllık TÜFE'ye endeksli tahvilde ortalama reel faiz yüzde -0,58 seviyesinde oluşmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç ve dış borç istatistiklerini yayımlayacak (17.30).

Avrupa'da günün ilk saatlerinde gözler Almanya'nın üretici enflasyonu rakamlarında olacak. Ülkede üretici fiyatları en son aylık yüzde 5,3 gibi yüksek bir oranda artarak yıllık yüzde 37,2 seviyesine ulaşmıştı (09.00).

Aynı saatte İsviçre'nin dış ticaret rakamları da yayımlanacak.

İsviçre'nin Ekonomik İşlerden Sorumlu Devlet Sekreterliği(SECO), makro ekonomik tahminlerini açıklayacak. SECO'nun bir önceki büyüme tahminleri bu yıl için yüzde 2,8, gelecek yıl için yüzde 1,6 seviyesinde bulunuyor (10.00).

İspanya'nın dış ticaret rakamları duyurulacak (11.00).

İtalya'nın ödemeler dengesi raporu yayımlanacak. Ülkede en son cari işlemler dengesi 1,1 milyar euro açık vermişti (12.00).

Avrupa Birliği(AB) Genel İşler Konseyi toplantısı Brüksel'de gerçekleştirilecek.

ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri verileri açıklanacak. En son konut başlangıçları yüzde 9,6 düşüşle 1,45 milyon adede, inşaat izinleri yüzde 1,3 düşüşle 1,67 milyon adede inmişti (15.30).

Aynı saatte Philadelphia Fed'in açıkladığı ve imalat dışı aktiviteleri ölçen endeks yayımlanacak (15.30).

Kanada'da enflasyon rakamları ekranlara düşecek. Ülkede en son enflasyon aylık yüzde 0,1 artışla yıllık yüzde 7,6 olmuştu (15.30).

ABD Hazinesi 20 yıllık tahvil ihracına çıkacak. Bir önceki 20 yıllık tahvil ihalesinde ortalama faiz yüzde 3,380 olmuştu (20.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, konuşma yapacak (20.00)

Günün son verisi API petrol ve petrol ürünleri stokları olacak (23.30).

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!