Erdoğan İmzalı Sahte Mektup Davasında Karar

'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' imzalı sahte mektupla, kendisini işadamı Mehmet Kutman'a iş ortağı olarak tavsiye etmekle suçlanan tutuksuz sanık Berat Altın, 'dolandırıcılığa teşebbüs' ve 'özel belgede sahtecilikten' suçlu bulundu. 'Dolandırıcılığa teşebbüs' suçundan 6 ay hapis ve 3 bin TL adli para cezasına çarptırılan sanık Berat Altın, 'özel belgede sahtecilik' suçundan ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' imzalı sahte mektupla, kendisini işadamı Mehmet Kutman'a iş ortağı olarak tavsiye etmekle suçlanan tutuksuz sanık Berat Altın, dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilikten suçlu bulundu.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Berat Altın hazır bulunurken, şikayetçiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Kutman katılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duruşmada avukatı Ferah Yıldız temsil temsil etti.

'BU BELGENİN KİM TARAFINDAN GÖNDERİLDİĞİ ANLAŞILAMAMAKTADIR'

Sanık Berat Altın son avunmasında, 'Bu belgenin kim tarafından gönderildiği anlaşılamamaktadır. Kurye ya da başka bir şekilde gönderilmişse bunların araştırılması gereklidir. Belge üzerinde parmak izim varsa o zaman suçlanabilirim.  Bu belgenin benim tarafımdan gönderildiği ispatlanamadığından atılı suçlardan beraatimi talep ediyorum' dedi. Son sözleri sorulan sanık Altın, 'Siz Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) görüşme yapmaya gitseniz sonra bu görüşme ile ilgili bir yazı yazılsa ve bundan dolayı suçlanırsanız, kendinizi nasıl hissederseniz ben de öyle hissediyorum' dedi. 

Serpil Kırkeser, DHA

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!