Erdoğan: 'Evlilik Dışı Hayat Biçimi Özendirilmeye Çalışılıyor'

Beştepe'de düzenlenen törende konuşan Erdoğan, son yıllarda evlilik oranının azalmasına dikkat çekerek, 'Evlilik dışı hayat biçimi özendirilmeye çalışılıyor' ifadesini kullandı.

'Evlilik yaşı giderek yukarı doğru çıkıyor'

Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce zaman zaman dile getirdiği 3 çocuk önerisini tekrarladı ve evlilik yaşının gitgide yukarı çıktığını söyledi.

'Batı çöküyor, çünkü aile diye bir kavram kalmamış' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı doğru çıkıyor. Kızlarımız da erkeklerimiz de evlenmiyor. Çoğu 30’u aşkın evleniyor veya çoğu evde kalıyor. Devlet babadan bahsediyor muyuz, devlet babanın başında da şu anda Erdoğan var mı? var. Ben de tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin tavsiyesi de artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya, daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor. Televizyonların çoğunda bunun kampanyası yapılıyor''

Berfin'in saldırganının aldığı cezaya tepki: 'Böyle bir olay kendi kızının başına gelmiş olsa orada bu olayı nasıl değerlendirirsin?'

Erdoğan, Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 20 yaşındaki Berfin Özek'e asitli suyla saldıran ve yargılandığı davada 13 yıl hapis cezası alan Casim Ozan Çeltik hakkındaki kararı da eleştirdi:

''Bir namussuz bir alçak, meşru olmayan bir yaşamla maalesef bir kıza onunla beraber yaşıyor ne ise. Asit veya kezzap atıyor yüzüne ve bir göz gidiyor. Mahkemenin verdiği ceza 13 yıl. Tabi ben soruşturuyorum. Bana verilen cevap şu, kanunun en yüksek oranı bu. Ben de diyorum ki, bunu da bizim getirdiğimizi söylüyorlar. Ben de diyorum ki, siz niye kanun diyerek bize böyle bir cevap yolunu buluyorsunuz. Ben kanundan bahsetmiyorum, ben haktan bahsediyorum, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı, hukuku adalet arayacaksınız. Böyle bir olay kendi kızının başına gelmiş olsa orada bu olayı nasıl değerlendirirsin. Kanunlara mı bakacaksın. Yoksa ‘böyle bir hak olur mu?’ buna mı bakacaksın''

'Gazi Mustafa Kemal’in şehla gözü yaratılıştan değil, Libya’daki şarapnelden'

Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trablusgarp’ta savaştığını hatırlatarak şunları söyledi,

'Niye; çünkü oraya Türkün gitmesi gerekiyordu da Gazi Mustafa Kemal onun için askerimiz aldı ve Trablusgarp’a çıktı ve orada yaralandı?

Hani sürekli söylenir ya; Gazi Mustafa Kemal’in şehla olan gözü. O yaratılıştan değil, şarapnel parçasının gözüne sıçramasından. Bunlardan bihaber olanlar kurusıkı atıyorlar'

'2020 erişilebilirlik yılı olsun'

Erdoğan, konuşmasında engelli memur sayısının bir önceki döneme göre 10 kat artarak, 56 bin 500 olduğunu söyledi.'Hizmetlerin engelliler ve yaşlılar tarafından erişilebilir şekilde verilmesini özellikle istiyoruz' diyen Erdoğan, 2020 yılını erişilebilirlik yılı ilan etti.

Popüler İçerikler

Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
YORUMLAR
09.01.2020

evlilik yaşı git gide artıyor çünkü gençler iş bulup hayata atılamıyor zamanında

09.01.2020

parasızlıktan evlenemiyor aile kurmak istenmiyor olabilirmi acaba hiç halkın durumunu iyice bir araştırdın mı??

09.01.2020

o da bir şey mi? sübyancılığa, savaş ganimeti olarak kadına tecavüze, eşini başka 3 kadınla aldatmaya özendiren bir kitap var ki her yerde satılıyor.

09.01.2020

çok doğru dedin

TÜM YORUMLARI OKU (142)