Erdoğan: Eskiden Evlatlarımız Yurt Dışına Giderdi; Şimdi Yüzbinlerce Yabancı Öğrenciye Ev Sahipliği Yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Artık üniversitemizin olmadığı il yok. Eskiden bizim evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi. Şimdi ülkemiz yüzbinlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor.' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep'in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreninde konuştu. 

Konuşmasında eğitim öğretimin önemine vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi:

  • 'Bütçelerimizde en büyük payı eğitim öğretime ayırdık. Kamu kaynakları hayırseverlerle okul öncesi, ilkokulu, ortaokul, lise, üniversite, mesleki eğitim seviyesindeki altyapıyı baştan sona yeniledik. 

  • Derslik sayımızı bu rakamlar çok önemli, 343 binden 601 bine yükselttik. Yaptığımız 714 bin yeni öğretmen atamasıyla bu sınıflarda eğitim öğretimini kesintisiz yapılmasını temin ettik. Okullarımızda görev yapan öğretmenlerin 4'te 3'ü bizim dönemimizde başladı. 

  • Ülkemizin 81 vilayetine yaydığımız yeni üniversitelerle yüksek öğretim kurumlarının sayısını göreve geldiğimizde 76 üniversite varken, 207 üniversiteye, 70 binde 180 bine akademik personel sayımızı çıkarttık. 

  • Bugün artık karşımızda pek çok ülkenin nüfusundan çok fazla öğrenciye sahip, her alanda ihtiyacını karşılayacak pırıl pırıl bir insan kaynağına sahip bir Türkiye var. Artık bizim üniversitemizin olmadığı bir il yok. 

  • Eskiden bizim evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi. Şimdi ülkemiz yüzbinlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor.'

"Tek derdimiz ihracat"

Erdoğan, düşük faiz, yüksek kur politikasına ilişkin de şunları söyledi:

  • 'Yatırım, üretim, istihdam, ihracat üzerine kurulu ekonomi politikamızın ete bürünmüş halini görmek isteyen gitsin Gaziantep'e baksın. 

  • Orada gördüklerinden sonra hala yüksek faizle ekonomiyi soğutma, hala kura takılıp kalarak ülkemizi hedeflerine ulaştırma iddiasının arkasında duranlar çıkarsa onlara söyleyecek sözümüz yok. 

  • Bizim tek derdimiz var ihracat ihracat ihracat ve bunu başaracağız.'

Erdoğan'ın açıklamalarının tamamı için 📹

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
YORUMLAR
03.12.2021

kalifiye yetenekli insanlar yurtdisina gidiyor yerlerini suriyeli bilmem nereli yabancilara burslar dagitarak dolduruyorsunuz, birde bunla ovunuyorsunuz. akp gerceklikle baglarini tamamen kaybetmis durumda. yarattigi cehennemin cennet olduguna inandirmaya inanmaya calisiyor.

İnsanların empati yeteneklerini ve soyut düşünce yeteneklerini kaybetmesi bunun en büyük nedeni bence. Kendilerinden olanlar keyifle zenginlikle yaşadığı için hiçbir alım gücü çekmedikleri için, maaşlarını dolarla aldıkları için olmayanın halinden anlamıyorlar. Bakıyorlar etrafındakiler keyif içinde yeterli geliyor. Bilmem neredeki çocuk açlıktan ölmüş, annesi çocuğunun hastalığını duyurmak için kendini öldürmüş, evini geçindiremeyen aileler kendini asmış falan dizi gibi bir şey bunlar için. Gerçek değil, çünkü onların gerçekliği bu değil. Başkası nasıl diye düşünemiyorlar. Geri evrim resmen.

03.12.2021

Erdoğan'ın konuşma metnini kim yazıyorsa takibe alsınlar.

03.12.2021

Gaziantep sayenizde ekonomi şehri değil, sizden önce 4 organize sanayi bölgesi olan , ekonomisi ihracata yönelik kendi dinamik yapısından kaynaklı çok çalışan, çok üreten bir yerdi zaten, oraya görüşmeye götürdüğüm yabancılar hayran kalırdı iş yapışlarına ve ekonomik gelişmişliğine .Ama sizden sonra Suriyeliden geçilmeyen, her tarafı takkelilerle dolu, özgün dokusu kaybolmaya başlayan bir yer oldu. Kendi memleketim ama gerçekler bunlar, gittiğim zaman memleketlimden çok Suriyeli görüyorum

TÜM YORUMLARI OKU (45)