Erdoğan Duyurdu: Kafe ve Restoranlara Maddi Destek Verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, 'Esnafımızı bugüne kadar yalnız bırakmadık bundan sonra da bırakmıyoruz. Restoran, lokanta ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirlerle faaliyetleri kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon TL ve altı olan ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelere 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olmamak kaydıyla ciro kaybının yüzde 3'ü oranında destek ödemesi yapacağız' dedi.

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle 2 aydır kapalı olan kafe ve restoranlara yönelik destek verileceğini duyurdu.

'Ciro kaybının yüzde 3'ü oranında destek ödemesi yapacağız'

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

'Esnafımızı bugüne kadar yalnız bırakmadık bundan sonra da bırakmıyoruz. Restoran, lokanta ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirlerle faaliyetleri kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon TL ve altı olan ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelere 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olmamak kaydıyla ciro kaybının yüzde 3'ü oranında destek ödemesi yapacağız'

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
1 Mayıs Ablukada: Çok Sayıda Kişi Gözaltına Alındı, Yollar Kapatıldı
YORUMLAR
27.01.2021

Doğru anladıysam en yüksek yardım tutarı 40 bin tl. bu rakamı alabilmek için ciro kaybının %3'ünün 40 bin tl olması gerekiyor. Yani en yüksek rakama göre hesaplanırsa 40 bin tl alınması için kabaca 1 milyon 350 bin lira zarar etmeniz gerekir. 10 bin tl cirosu falan olana da çorba parası. Vereceğin üç kuruş desteğe laf cambazlığıyla matematik hesabı kat, sadakanın adı destek olsun fıkra bu kadardı. Galiba amaç destek olduk algısı yaratmak şaka gibi rakamlar.

27.01.2021

Destek verip.... .... Vergisini.... Stopajını.... SSK Primlerini.... Kirasını.... ..... öde diyorsun.... ...... Çay kaşığıyla verip.... Tencere tencere alıyorlar.... .... Hep hava-civa.... .... 🤪😡🤪😡🤪

27.01.2021

Bir esnaf olarak söylüyorum kimse kimsenin yanında falan değil net !

TÜM YORUMLARI OKU (4)