Erdoğan'dan Yeni Sistem Açıklaması: 'Öğrenciler Evlerine En Yakın Liseye Gidecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından kaldırılan TEOG'un yerine nasıl bir sistem getirileceği günlerdir gündemin en önemli maddeleri arasında yer alıyordu. Erdoğan, ABD'de beraberindeki gazetecilere yeni sisteme dair açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin evlerine en yakın liseye gideceklerini belirten Erdoğan, fazla müracaat olması durumunda liselerin kendi sınavlarını yapacağını söyledi.

Yeni Eğitim Yılı Sistem Tartışmasının Gölgesinde Başladı: Peki Uzmanlar TEOG İçin Ne Diyor?

"TEOG ne kazandırıyor bize? Sadece stres ve masraf"

'Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor. En iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım istedim bunu. Çünkü ailelerin hali ortada. Çocuklar bindirilmiş kıta. TEOG ne kazandırıyor bize? Sadece stres, stres, stres... Masraf, masraf, masraf... O sistem, paraların genelde o namussuzlara (FETÖ’ye) akmasını sağlıyordu. Bu nedenle dershaneleri kapattık, biz devlet olarak hafta sonlarına takviye kursları koyduk. Çocuklarına kurs isteyen göndersin kurslara. İnat etmenin hiçbir anlamı yok. Sen devlet olarak çocuklarını yetiştiremiyorsan bir yerde suç bizimdir. Bunu aşmamız lazım. Ortayı düz ortaokulda okudun, buradan fen lisesine gidecek. Kendisine en yakın yere gidecek. Fazla müracaat varsa lise kendi imtihanını yapar.'

Dünyanın En Başarılı 10 Eğitim Sisteminde Lise Öğrenimine Geçiş Nasıl Gerçekleşiyor?

"Üniversite sınavıyla ilgili en kısa zamanda gerekli adımlar atılacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etüt merkezlerinin kaldırılıp kaldırılmayacağıyla ilgili soruya, 'ETÜT merkezleri kalktı diye biliyorum. Milli Eğitim’e talimatı verilmişti bunun. Takviye kursları var onların yerine' diye yanıt verdi.

TEOG'un kaldırılmasının ardından üniversite sınavlarının da kaldırılabileceği konusu gündeme gelmişti. Erdoğan, 'Üniversite sınavları da kaldırılacak mı?' sorusuna şöyle cevap verdi:

'Bizim eğitim öğretimde çok ciddi bir dönüşüme girmemiz lazım. Bunların hiçbiri bizim geçmişimizde olan sistemler değil. Sonradan siyasi yaklaşımlarla eğitim öğretimin içerisine girmiş sistemler. Ben YÖK ile de bu konuyu görüştüm. Milli Eğitim ile de. Başbakan’la da bu konuda mutabık kaldık. En kısa zamanda gereken adımlar atılacak.”

Popüler İçerikler

İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
YORUMLAR
23.09.2017

Bu Erdoğan'da sike sürelecek akıl yok.

23.09.2017

Okul birincisi olan ben, evimin yanındaki torbacı okuluna gideceğim. Siktirin gidin ya, boka çevirdiniz her şeyi.

Torpilli sistem iz kaming .

gitmedi ki geri gelsin

TÜM YORUMLARI OKU (176)