Erdoğan'dan Finans Sektörüne Döviz Uyarısı: 'Bunun Bedelini Çok Ağır Ödeyeceksiniz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da AKP ve MHP'nin ortak düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu. Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü TL'nin Dolar ve Euro karşısındaki değer kaybıyla ilgili olarak, finans sektörünü 'Şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz.' sözleriyle uyardı.

'Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu.

Erdoğan, son günlerde dövizde yaşanan hareketlilikle ilgili şu açıklamayı yaptı:

'Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, 'döviz yükselecek, şöyle, böyle olacak' bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz.' diyerek, 'Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin (döviz) içerisine girenlere sesleniyorum: Hepinizin kimliğini biliyoruz. Hepinizin neler yaptığını biliyoruz. Şu anda BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz.'

"Bizim paramız Türk Lirası. Buna sahip çıkacağız." diyen Erdoğan, birkaç gün önce BDDK ve SPK'nın JP Morgan incelemesini işaret etti.

BDDK ve SPK Harekete Geçti: JP Morgan ve Bankalar Hakkında İnceleme

Sirkeci-Yedikule arasında 8,5 kilometrelik sanat hattı

Erdoğan, mitingde ayrıca İstanbul'la ilgili düşünülen yeni projelerden de bahsetti. 

Sirkeci ile Yedikule arasında 8,5 kilometrelik sanat hattı oluşturacaklarını söyleyen Erdoğan, ayrıca 'İstanbul'un kuzeyinde yer alan ormanları, şehrin içerisine almak ve bu doğal yaşamı deniz ile buluşturmak için 20 koridor planladık.' dedi.

Biyoteknoloji Vadisi ile 20 bin kişiye istihdam

6 milyar TL maliyetle Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kurduklarını söyleyen Erdoğan, 'Burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar pek çok ürün üretilecek, 20 bin kişiye istihdam sağlanacak.' dedi.

Erdoğan'ın finans sektörüne yönelik sözleri, Yenikapı'daki açıklamalar içinde sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu...

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
24.03.2019

Millet gerizekalı değil. Tüm ekonomistler şuanda doların seçime kadar bastırılmaya çalışıldığını ve de enflasyonun söylenenden daha yüksek olduğunu biliyor. Satılacak bir şey kalmadığından en son varlık fonunu satışa açılması için gerekli yasayı onayladın. Varlık fonunun gelecek nesile bırakılması gerekiyor. Fonun yönetici başkanı da sensin yakında Ziraat bankası, halkbankası, Çaykur, THY nin elinizde bulunan %49lık kısmı ve de varlık fonundaki diğer şirketleri de satacaksın, yada teminat gösterip borç alacaksın. Şuan da ki tüm ekonomistler ekoniminin dışardan borç alınamadan düzeltilemeyeceğini söylüyorlar. Olur da olumsuz cevap verecek olanlar benim yorumumu ciddiye almayın, sadece araştırın Türkiye nin şuanda ekonomi olarak 10 yıl geriye düştüğünü ve düşmeye devam ettiğini hem resmi rakamlarla göreceksiniz hemde ekonomistlerden duyacaksınız.

24.03.2019

Benim zoruma gidiyor abi 3 senedir haftanın 6 günü çalışıyorum günde 10 saat ,asgari ücretten daha yüksek bir maaş alıyorum yaş 23 bekarım ama bir araba sahibi olamıyorum. Amerika da bir arabayı adam 6 ayda, aynı arabayı vergilerle almanya da 15 ayda, Türkiye de ise aynı arabayı diğer ülkelerdeki gibi asgari ücretle +400 ayda almak zoruma gidiyor. Türkiye de insanların sadece karnını doyurmak için çalışması sosyal aktivite yada tatil yapamaması ve bu duruma bir şekilde alıştırılmış olmaları zoruma gidiyor. Almanya dan emekli olupta gelen insanların restoranlarda yemek yiyip, bizim emekli insanımızın dışarda simit yemeleri zoruma gidiyor.

24.03.2019

tatlı çey. çen heykeşi tehdit edey mi oldun?

bebeğim sen böyle hep eyy diye söze başlayacak mısın?Nasıl ödeteceksin o bedeli.Ödetiyorsan şimdi ödet.Yurt dışına çıkamıyorum paranın değer kaybından.Beni bir similasyona aldılar da Türkiye dışında ülke yok sanıyorum artık.Ayağımı sınır kapısından atsam bu psikolojim düzelecek ciddi ciddi inanmaya başladım bu similasyon işine

TÜM YORUMLARI OKU (49)