Erdoğan'dan Çanakkale Mesajı: 'Kimi Ayakları Üzerinde Kimi Tabutla Geri Döndü'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde konuştu. Erdoğan, 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen törende 'Dedeleriniz geldiler ve burada olduğumuzu gördüler. Sonra kimileri ayakları üzerinde kimileri tabutla geri döndüler.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde anma etkinliklerine katıldı.

Erdoğan katıldığı törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 

'Avrupa'da özellikle Almanya'da, Fransa'da camilerimize, derneklerimize, vatandaşlarımıza her yıl yüzlerce saldırıda bulunarak sınıyorlar. Ülkemizde sokaklarımızı karıştırarak, darbe girişimlerinde bulunarak, karanlık ittifaklar kurarak sınıyorlar. Ekonomimize saldırarak, milletimizin işine, ekmeğine, lokmasına göz dikerek sınıyorlar. Hatta yeri geliyor ülkemizden 16 bin 500 kilometre uzaklıkta, Yeni Zelanda'da verdikleri mesajlarla bizi sınıyorlar.

Çanakkale'den 104 yıl sonra bir kez daha sesleniyor ve diyoruz ki Mesajınızı aldık. Hislerinizi de niyetinizi de anladık. Kininizin, nefretinizin canlı olduğunu anladık. Bir teröristin 50 Müslümanı öldürmesinin de ne olduğunu anladık. Yaşadığımız toprakları da aldığımız nefesi de bize çok gördüğünüzü de anladık. 'Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçemeyeceksiniz' tehdidini manifestosunda ifade edenin ne tür bir terörist olduğunu da anladık. Bu bireysel bir olay değildir, örgütlüdür.'

'Dedeleriniz geldiler ve burada olduğumuzu gördüler'

Erdoğan düşman güçlerine yönelik ise şöyle konuştu: 

'Dedeleriniz geldiler ve burada olduğumuzu gördüler. Sonra kimileri ayakları üzerinde kimileri tabutla geri döndüler. Şayet aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz.'

Erdoğan'ın konuşmasının tamamı şöyle 👇

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
18.03.2019

Her seçimde savaşa giriyoruz anasını satayım. Her seçimde tüm dünya bize savaş açıyor, seçim bitimi hepsiyle kankayız. Bir insan aynı senaryoyu 10 kere yutar mı ya.

19.03.2019

Demek ki toplum balık hafızalıktan başka bir canlının hafızasına evrilmiş. Artık 24 saat sürmüyor olanları hatırlamak.

18.03.2019

Atatürk'ün anzak askerlerinin annelerine atıfta bulunduğu mektup! "bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! burada dost bir vatanın toprağındasınız. huzur ve sükun içinde uyuyunuz. sizler mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! gözyaşlarınızı dindiriniz. evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

18.03.2019

ANNELERİN ATATÜRK'E CEVABI “gelibolu toraklarında yitirdiğimiz evlatlarımızın acısını, alicenap sözleriniz hafifletti. gözyaşlarımız dindi. bir ana olarak bana, bir güzelim teselli bahşetti. yavrularımızın sonsuz uykularında, huzur içinde dinlendiklerinden hiç kuşkumuz kalmadı. majesteleri kabul buyururlarsa bizler de kendilerine ata demek istiyoruz. çünkü, yavrularımızın mezarları başında söylediğiniz sözler, ancak bir öz babanın sözleri gibi yüce, ilahi. evlatlarımızı bir baba gibi kucaklayan büyük ata’ya tüm analar adına şükran, sevgi, saygıyla...”

18.03.2019

düsünsenize viyanada politikacilar su sekilde aciklama yapiyor; dedeleriniz geldiler ve burada ne oldugunu görüp tabutlar ile geri döndüler. veya romanya'da türklerin dedeleri kazikli voyvodayi cok iyi bilir. ne kadar cirkin bir aciklama olur degil mi?

TÜM YORUMLARI OKU (31)