Erdoğan'dan AYM ve İdam Tartışmalarıyla İlgili Açıklama: 'Meclis'in Kararını Onaylarım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam tartışmalarına ilişkin 'Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde onama makamı olarak ben de bunu onaylarım' dedi. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesine ilişkin açıklamasıyla ilgili, 'Bu da yine parlamento çalışmasıdır. Parlamento bu konuda Anayasa Mahkemesi ile ilgili yeni bir yapılanma yaparsa, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılı açılış programına katıldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Meclis'ten idamla ilgili karar çıktığında bana gelmeyecek mi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam tartışmalarına ilişkin 'Meclis'ten idamla ilgili karar çıktığında bana gelmeyecek mi? Bana geldiğinde onaylarım. Meclis'in görevi. Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde onama makamı olarak ben de bunu onaylarım' diye konuştu.

"Parlamento AYM ile ilgili yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım"

Cumhurbaşkanı ErdoğanMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesine ilişkin açıklamasıyla ilgili, 'Bu da yine parlamento çalışmasıdır. Parlamento bu konuda Anayasa Mahkemesi ile ilgili yeni bir yapılanma yaparsa, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım' ifadelerini kulllandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP milletvekillerinin genel kurula katılmamasına ilişkin 'Onun varlığı ile yokluğu arasında herhangi bir fark yok. Onların her zaman yeri ya dağdır ya sokaktır' dedi.

Ne olmuştu?

Bahçeli: 'Anayasa Mahkemesi Yeni Hükümet Sisteminin Doğasına Uygun Şekilde Yeni Baştan Yapılandırılmalıdır'

Popüler İçerikler

Türkiye’nin İkinci Uzay Görevi: Astronot Tuva Cihangir Atasever Uzaya Gidiyor
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
01.10.2020

Sanki adalet sisteminiz çok iyi de idamı getireceksiniz. Tacizcisi, tecavüzcüsü dışarıda fink atarken bunlar mualif ve özgür kesimi idam eder.

01.10.2020

En kötü senaryoda o yaa. Yıllarca vatana hizmet etmiş kahraman askerleri hiç yere idam ediceklerdi ki bu ülkenin tarihinda kara bi leke olarak kalacaktı. Gerçi şuan da pek durum farkli değil. Yıllar sonra bu akp ve tayyip Türkiyenin kara lekesi olarak hep anılacak.

01.10.2020

kalak %50 ye dar ağacı yolu görünür. :D yav bu memlekette zaten hukuka güven olmadığından yabancı yatırımcılar zarar ederek bile çekiliyor Türkiye'den. Adalet yok diye yatırım yapılmıyor dolar fırlıyor. Hala adaletin düzgün işlemediği ve bu kadar net sonuçlarını da gördüğümüz bir ortamda idam getirsek mi getirmesek mi tartışıyorlar. Sonra ay seni astık öldün ama pardon mu diyeceksiniz. Gerçi bunların tek derdi canlarını sıkanı fetöcü ilan edip dinsiz ilan edip kökten asayım kurtulayım kafası...

01.10.2020

İşine gelmeyince Meclis... İşine gelince ŞAHSIM.... ...... Kızınca ey muhalefet... Sevince hey yandaşlarım.... ..... Kötü olunca dış mihraklar... İyi olunca iç mimarlar... ..... Kazanınca hep beraber... Kazan ölünce senden birader.... ...... Reis ' den inciler bitmez... .....

TÜM YORUMLARI OKU (25)