Erdoğan: 'Bir Gece Ansızın Gelebiliriz, Hem de Her Yere'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat'ta düzenlenen etkinlikte konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ahlat ve Malazgirt, medeniyetimizi yeniden yükseltme irademizin adıdır; dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku veren yükselişimizin mührüdür.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  'Güney sınırlarımızı 30 kilometre derinliğinde bir koridorla güvence altına alana kadar mücadelemizin bitmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum. Ülkemizin güvenlik önceliklerine, kendi planlamamıza göre operasyonları sürdüreceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz hem de her yere gelebiliriz.' ifadelerini kullandı.

Ahlat'ın, asırlar boyunca Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te açtığı kapının adeta muhafızı ve tasnif merkezi olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

'Hazreti Ömer'den Sultan Alparslan'a nice büyüklerin bize mirası olan bu şehir, tıpkı Malazgirt gibi maalesef uzunca bir süre ihmal edilmiştir. Malazgirt'le birlikte Ahlat'ı da tarihi ve manevi ehemmiyetine uygun şekilde yeniden imar ve ihya ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin bir şubesini de burada inşa ederek Anadolu'yu milletimize vatan yapan ecdadın mirasına sahip çıkıyoruz. Okçular Vakfımızın gayretleriyle sadece ecdadın mirasına sahip çıkmakla kalmıyor, nesilden nesile gururla aktarılacak bir geleneği de burada yerleştiriyoruz.

Gençlerimizin Ahlat'a ve Malazgirt'e sahip çıktıklarını gördükçe büyük ve güçlü Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz, 2053 vizyonundan umudumuz artıyor. Tabii bazıları, bu bozkıra bizim ısrarla niye yatırım yaptığımızı, gençlerimizi teşvik ettiğimizi anlamıyor, anlamak istemiyor. Bu kesimlerin dünyanın dört bir yanındaki toplumların üstelik bizim gibi binlerce yıllık da değil yaşadıkları coğrafyadaki birkaç asırlık varlıklarını anlamlandırmak için icat ettikleri tarih ve kültür inşaat çabalarını hayranlıkla takip ve takdir ettiklerini biliyoruz.'

'Kimse duadan, tekbirden, salavattan rahatsız olmasın'

Popüler İçerikler

Yayladere Dört Gözle Onu Bekliyordu: Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen Bingöl'deki Görevine Başlamadı!
Ali Yerlikaya'dan Polis Katiline Çöp Poşedi Giydirilmesine Soruşturma Açıldığı İddiasına Yalanlama Geldi!
Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
YORUMLAR
25.08.2022

İyi de senin ataların Gürcü değil mi ne senin ne de senin atalarının Malazgirt ile ilgisi yok. Yani bu savaşa Gürcüler katıldı da bizim mi bilmiyoruz bilen aydınlatırsa sevinirim

25.08.2022

sınırda güvenceli olan yerlerden akın akın mülteci geliyor. Gaziantep'te 5 yıl önce askerlik yaparken 3m beton duvarlar örüldü sonra mayınlar temizlendi. Haber geliyordu hendek bulunuyordu, kapatma işlemi yapılmıyordu. Adamlar duvarın altından tünel kazmışlardı, mayınsız alandan geçiş yapıyorlardı. Bariz bir şekilde bunu bölge halkıda biliyordu..

Yavaş gel 👎

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ