Onedio Logo

Erdoğan Af Yetkisini İkinci Kez Sivas Katliamı Hükümlüsü İçin Kullandı: 'Bu Bir İnsanlık Suçu'

Kapak Görseli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, af yetkisini ikinci kez Sivas Katliamı hükümlüsü için kullandı. Sivas Katliamı davasında müebbet hapse mahkum edilmesine rağmen cezası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilen Ahmet Turan Kılıç, serbest bırakılmıştı. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Sivas katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül’ün kalan cezasını 'hastalık gerekçesiyle' kaldırdığı açıklandı. 

Karara isyan eden davanın avukatı Şenal Sarıhan, “Bu sanıklar hiç tanımadıkları insanlara şeriat istemi gerekçesiyle saldırdılar. Burada bir insanlık suçu var” dedi. 

Hizbullahçı hükümlerinin cezaları da aynı gerekçeyle kaldırılırken, 28 Şubat davasında ceza alan bazı komutanlar ise sağlık sorunlarına karşın halen cezaevinde tutuluyor.

Hizbullahçı hükümlerinin cezaları da aynı gerekçeyle kaldırılırken, 28 Şubat davasında ceza alan bazı komutanlar ise sağlık sorunlarına karşın halen cezaevinde tutuluyor. Görseli

Sivas’ta 33 aydın ve iki otel görevlisinin katledildiği Madımak katliamı davasında idam cezasına çarptırılan, cezası daha sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilen Hayrettin Gül’ün kalan cezası, “sürekli hastalık” gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kaldırıldı.

Sivas’ta 33 aydın ve iki otel görevlisinin katledildiği Madımak katliamı davasında idam cezasına çarptırılan, cezası daha sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilen Hayrettin Gül’ün kalan cezası, “sürekli hastalık” gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kaldırıldı. Görseli

Kararın detayları haberimizde

Erdoğan İmzaladı: Sivas Katliamı Hükümlüsü Hayrettin Gül'ün Ömür Boyu Hapis Cezası Kaldırıldı

Hayrettin Gül, ilk olarak 1993’te Madımak katliamına ilişkin dava kapsamında Ankara 1 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından “idam cezasına” çarptırıldı. Ancak daha sonra cezası “müebbet hapis cezasına” dönüştürüldü. Gül, 2003’e kadar Almanya’da “iltica” izniyle kaldı. Ancak 2003’te sınır dışı edildi ve yakalanıp cezaevine konuldu. Ancak Erdoğan, 5 Eylül’de Gül’ün müebbet hapis cezasını “sürekli hastalık nedeniyle” kaldırdı. Böylece Gül sadece 20 yıl hapis cezası çekmiş oldu.

Cumhuriyet'in haberine göre, Gül’ün 1997’de görülen 28 Şubat davasında da “mağdur sıfatıyla yer aldığı” biliniyor. Gül, soruşturmayı yürüten savcı Mustafa Bilgili’ye gönderdiği ve dava dosyasına da giren mektubunda “28 Şubat döneminde yargıya verilen brifingler nedeniyle cezalandırıldığını ve mağdur olduğunu” ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı kararıyla affedilen ilk isim Gül değil. Erdoğan, bir diğer Madımak faili Ahmet Turan Kılıç’ın kalan cezasını da yine “sağlık sorunları” gerekçesiyle 2020’de kaldırmıştı. Gül ve Kılıç’ın yanı sıra 2000 yılında tutuklanan, üç kişiyi işgenceyle sorgulayıp öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapise çarptırılan Hizbullah sanığı Mehmet Emin Alpsoy’un da Mayıs 2023’te “kocama hali” gerekçesiyle cezası affedildi.

Fotoğrafta yer alan kişi Ahmet Turan Kılıç'tır.

Madımak katliamı davasının avukatlarından Şenal Sarıhan, idam cezası alan dokuz kişinin ise hala yurtdışında olduğunu ve teslim edilmedikleri bilgisini verdi. Sarıhan, “Bu sanıklar hiç tanımadıkları insanlara şeriat istemi gerekçesiyle saldırdılar. Burada bir insanlık suçu var. Bu kararla Erdoğan çifte standart uyguladı” dedi.

Özgür Demirtaş'tan Cübbeli Ahmet'e Çok Konuşulacak Sözler: ''Selam Verilmeyecek Adama 'Günaydın' Derim”

Popüler İçerikler

DeepSeek ve ChatGPT’ye Sorduk: CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu mu Olmalı Mansur Yavaş mı?
DeepSeek ve ChatGPT’ye Sorduk: CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu mu Olmalı Mansur Yavaş mı?
Liste Güncellendi: Bakanlık Çikolata Markasını İfşa Etti
Liste Güncellendi: Bakanlık Çikolata Markasını İfşa Etti
Tolga Karel'den Şakir Paşa'yı Canlandıran Fırat Tanış Hakkında Sert Açıklamalar
Tolga Karel'den Şakir Paşa'yı Canlandıran Fırat Tanış Hakkında Sert Açıklamalar
YORUMLAR
07.09.2023

Sivas'ta katliam yapanların avukatları 2002 yılında AKP'yi kuranlardır. Bu tarihsel gerçeklerin ışığında AKP'nin bunu yapması çok normal ! Katil ve tecavüzcü dostudur AKP...

Pasif Kullanıcı
07.09.2023

Ahmet Turan Kılıç amca cehennem loading...seni kazığa oturturlar umarım...

07.09.2023

Ey katiller, tecavüzcüler, uyuşturucu baronları, hırsızlar, dolandırıcılar, mafyalar, çeteler, Hizbullahçılar, IŞİDçiler, El Nusracılar, El kaideciler. Korkmayın, sizinle aynı kafayı yaşayan bir hükümet var, sahipsiz değilsiniz, dinsin artık gözyaşlarınız! Siz büyük bir ailesiniz ne suç işlerseniz işleyin arkanızda Akape var!

TÜM YORUMLARI OKU (19)