Erdoğan Açıkladı: İcra Borcu Düzenlemesinin Detayları Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, '15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon rakamlarına ilişkin, 'Önce 40'lı, ardından 30'lu, yıl sonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz.' dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

'Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program sonunda milli geliri 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

'5.5 milyon vatandaşımız icra tekibinden kurtulmuş olacak'

'Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz.' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

'15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme adımını, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla Cumhur İttifakı'nın meclis grupları hemen atacaktır.'

'Enflasyon hala en ciddi sorunumuz'

  • 'Vatandaşlarımıza yaptığımız kendi paramız TL’ye güvenme ve sahip çıkma çağrımız hamdolsun önemli karşılık bulmuştur. Kur korumalı mevduata gösterilen ilgi sayesinde 239 milyar dolar seviyesine uzanan geçtiğimiz ay sonu 212 milyar dolara kadar gerilemiştir.

  • Bu fotoğraf içinde enflasyon hâlâ en ciddi sorunumuz olmayı sürdürüyor. Dünyanın her ülkesi kendi ekonomik gerçekliğine göre son 40-50 yılda eşi benzeri görülmemiş enflasyon tehdidi ile mücadele ediyor.

  • Türkiye olarak inşallah yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahitlik edeceğiz. Önce 40’lı ardından 30’lu yıl sonuna kadar da 20’li rakamları görmeyi planlıyoruz.'

'Yunanistan bizim dengimiz değil'

Ana gündem maddesini ekonominin oluşturduğu toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

  • 'Son dönemde ülkemize yönelik tacizlerini artıran Yunanistan’a şu hatırlatmayı yapmak istiyorum. Yunanistan ne siyasi, ne ekonomi, ne de askeri açıdan bizim dengimiz değildir.'

Ekonomistleri hedef aldı

  • 'Bizim mandacı iktisatçılar dediğimiz kesim bile artık eski görüşlerinde ısrar edemiyor. Sürekli bardağın boş tarafını göstererek olsa da farklı şeyler söylüyor.

  • Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,5 olan oran ikinci çeyrekte yüzde 7,6 olarak gerçekleşmiştir. Hem OECD hem de G-20 içinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke konumundayız.

  • Dengeli büyümemizin içindeki makine teçhizat yatırımı harcamanın ortalamanın neredeyse iki kat olması, gelecekte daha ileri seviyelere ulaşma umudumuzu güçlendiriyor.'

Dar gelirli ailelere destek

  • '2022-2023 eğitim öğretimle ilgili hazırlıklarını yürüten ihtiyaç sahibi ailelerimize, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarımıza ilave kaynak aktarımı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelerimizin ilçelerindeki vakıflara başvurmaları gerekiyor. Doğalgaz tüketim desteği programını bu yıl da sürdüreceğiz. Ev sahibi veya kiracı, tüm vatandaşlarımız 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden başvurularını yapabilirler.

  • Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz.'

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
05.09.2022

uuu 2 bin tl ve altııı paşamız ne bol gönüllü gördün mü.. hey gidim hey bide enseye vur da tam olsun a.q

Pasif Kullanıcı
05.09.2022

Yanlış okudum sandım, doğruymuş 2 bin tl ve altı diyor. Diyeceklerim bu kadar,yoramayacağım kendimi.

05.09.2022

Lan ben yorumları okumasam o 2bini aylık ödeme tutarı sanmaya devam edicem 🤦‍♀️ kredi kartına ayda 5 10 bin ödüyoruz lan 2 bin borcu olan mı kaldı, neden sürekli bizimle eğleniyor ki?

TÜM YORUMLARI OKU (22)