'Erdoğan'a Hakaret' Yarışmasının Galibi Londra'nın Eski Belediye Başkanı

Murray, iktidardaki Muhafazakar partinin önemli isimlerinden Johnson'ın şiirine de, derginin internet sitesindeki son blog yazısında yer verdi.

The Spectator yazarı, Johnson'ın, 1000 sterlinlik para ödülünü bir hayır kurumuna bağışlayacağından da emin olduğunu söyledi.

Esasında kendisine Johnson'ınkinden 'daha iyi ve daha müstehcen' şiirler gönderildiğini belirten Murray, tercihinin nedenini ise şu sözlerle özetledi:

İngiltere'de 'Erdoğan'a Hakaret Şiiri Yarışması'

'Benim için, İngiliz bir siyasi liderin, İngiltere'nin Ankara'da halife olduğu varsayılan bir kişiye boyun eğmeyeceğini göstermesi harika bir şey.

'Erdoğan Türkiye'de muhaliflerini hapse atabilir. Almanya Başbakanı Merkel, ülkesinde Erdoğan'ı eleştirenleri hapse atabilir. Ancak biz İngiltere'de özgürce yatıp kalkıyoruz.

'Hiçbir yabancı otoritenin bize, neyi nasıl düşünebileceğimizi veya ifade edebileceğimizi söylemesine ihtiyacımız yok.

'Ve yine hiçbir yargıcın (özellikle de bir Alman yargıcın) neyi eğlenceli bulabilceğimiz yolunda bize talimat vermesine de ihtiyacımız yok.'

Yarışmanın amacı; Böhmermann'ın yargılanmasına izin veren Merkel'i protesto etmek

Jan Böhmermann 

Douglas Murray şiir yarışmasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma açılmasına izin veren Almanya Başbakanı Angela Merkel'i protesto etmek için açmıştı.

Jan Böhmermann 31 Mart'ta Almanya devlet televizyon kanalı ZDF'de yayımlanan programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretler içeren bir şiire yer vermişti.

Böhmermann, Alman Ceza Yasası'nın 103. maddesi uyarınca‚ yabancı devlet adamına ya da organına hakaret suçundan yargılanabilir.

Bu madde üç yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Hakaret iftira amaçlıysa, ceza beş yıla kadar çıkıyor.

Johnson AB karşıtı

Murray daha önce yarışmanın galibininin, İngiltere'de ülkenin Avrupa Birliği üyeliği için referandum yapılacak olan 23 Haziran tarihi öncesi açıklanacağını duyurmuştu.

İktidardaki Muhazafakar Parti'nin önde gelen isimlerinden olan ve kabinede de görev yapan Boris Johnson, 'Hayır' cephesinin lideri konumunda.

Geçmişte Spectator dergisinin editörlüğünü de yapan Johnson, linç edilerek öldürülen Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in öz torunu Stanley Johnson'ın oğlu.

Douglas Murray de önceki ayki bir yazısında İngiltere Başbakanı David Cameron'ı, Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destek nedeniyle eleştirmişti.

BBC Türkçe

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
19.05.2016

Yine gelmiş bizim '' Ne kadr Tayyp'i sevmesmde sonuçta ülkmin başında '' tayfası . Oldu canım , adam bu benim çiftçim demesin derdini anlatmaya gelen adamın annesine kadar laf etsin , benim askerim demesin PKK mühimmat depolarken üç maymunu oynasın , sonra ben bütün bunları unutayım kalkıp '' Benim cumhurbaşkanım yhaa inglz niye küfr ediyoo ?? '' diyeyim. Herkesi kendiniz gibi saf zannetmeyin . İşine gelmeyince kendinden olmayan herkesi terörist , dinsiz ilan eder sonra Avrupa'dan küfrü yediği gibi gelir birlik olmuyoruz edebiyatı yaparlar . Lan sen ayakkabı kutularındaki milyonları benimle mi sıfırladın da şimdi ben seninle aynı küfrü paylaşayım ? Bu aslında Türkiye'ye edilmiş hakaret tarzı konuşanları da zerre takmayın . Onlar bu tarz edebiyatın sosyal medyada prim yaptığını bilip beğenilme iç güdüsüyle konuşan binlerce yıllık tarihini , koca ülkesini sadece bir adam üzerine indirgeyecek kadar değersiz görenlerdir .

19.05.2016

Biz buradan yarışmaya katılamıyoruz ama kazanan arkadaşı tebrik etmedende geçmek olmaz . Çok çalış seneye daha iyi hazırlan :)

20.05.2016

Boris Johnson, Kurtuluş Savaşı'na karşı yazılarıyla tanınan, Milli Mücadele sonunda tutuklanan ve İzmit'te linç edilen gazeteci Ali Kemal'in torununun çocuğudur... BU orospu çocukları kurtuluş savaşı zamanında nasıl bize karşılar ise şimdide torunları karşımıuza dikildi. o zamanklar atatatürke saldırdırlar şimdide cumhurbaşkanımıza...

20.05.2016

kaynak pls..

19.05.2016

Her ne kadar Erdoğan'ın çoğu politikasını desteklemesem de bu yapılanı asla kabul etmem! TÜRKİYE CUMHURİYETİ devletinin makamlarından birine sahip olan kişiyi beğenir veya beğenmeyiz ama dışarının ülkemizi küçük düşürecek hareketlerine karşı da uyanık olmak zorundayız!

19.05.2016

Birilerinin ülke gerçeklerini yüzümüze vurmasına gerek yok zaten farkındayız :) Benim bahsettiğim olay da zaten bu :) Biz Avrupa'nın iç işlerine karışınca dünya ayağa kalkar ama Avrupa bizim iç işlerimiz hakkında her türlü yaygarayı kopartabilir öyle mi? :) Benim bahsettiğim konu bu. Yoksa Führer'in yaptığı rezilliklerin bende farkındayım ama neden çözümü ve desteği PKK'ya destek olan Avrupa'dan bekleyim :) Kendi içimde hallederim neden onları bu olaya karıştırayım?

TÜM YORUMLARI OKU (36)