Erdem Gül Kimdir, Kaç Yaşındadır? CHP Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül Aslen Nerelidir?

CPH’li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül internette en çok aratılan konuların başında geliyor. Gazeteci Erdem Gül, son yerel seçimlerde CHP’den Adalar Belediye Başkan Adayı olmuş ve seçimi kazanarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. İnternetten gündem olan Erdem Gül hakkında araştırmalar yapılıyor. Peki, Erdem Gül kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir? İşte detaylar…

CHP Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile ilgili ilgili haberler sosyal medyada aratılıyor. 54 yaşındaki Erdem Gül, 2019 yılından beri Adalar Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

ERDEM GÜL KİMDİR?

Erdem Gül 1967 yılında Giresun’da dünyaya gelmiştir. Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Gazetecilik hayatı boyunca uzun süre başbakanlık ve parlamento muhabirliği yapmıştır. 2010 2018 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinin Ankara temsilciliğini yapmıştır.

Cumhuriyet gazetesinde yapılan 'Suriye'ye gönderilen MİT tırları' haberi nedeniyle 26 Kasım 2015 tarihinde gazetenin genel yayın yönetmeni Can Dündar ile birlikte tutuklandı. 92 gün sonra Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararıyla birlikte serbest bırakıldı.

Yargılaması tutuksuz olarak devam eden Gül hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi.

2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak Adalar belediye başkanı seçildi ve 4 Nisan 2019 tarihinde göreve başladı.

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!