Bu hedefleri belirledikten sonra ise öncelikle günlük hedeflerle yolculuğumuza başlıyoruz. Karşımıza 7 farklı kategori çıkıyor (Activity, Powerups, Quests, BadGuys, Allies, FutureBoots ve Achievements).
Günlük hedefler Activity başlığı altında kullanıcılara sunuluyor. Hedefleri nasıl gerçekleştireceğimize dair bilgilere göre her hedefi dört aşamalı bir son ile tamamlayabiliyoruz. Motivasyonu sağlamak için tamamlanan görevlerle ilgili aldığımız puanları sosyal platformlardan paylaşabiliyoruz.
Güçlendirici hedefler (Powerups) bizlere kendimizi daha iyi hissettiren ve pozitif duygular uyandıran aktiviteler olarak karşımıza çıkıyor (bir bardak su iç, müzik eşliğinde dans et).
Görevler (Quest), fiziksel olarak daha iyi olmamız için “Küçük Bir Adım At” ya da kendimizi daha iyi hissetmek için “Düşmanını tespit et, Ruh Halini Yükselt” gibi adımlardan oluşuyor.
Kötü adamlar (BadGuys), SuperBetter olma yolunda ilerlerken önümüze engel olarak çıkan her şeydir. Yapışkan sandalye, tembel egzersiz soyguncusu gibi egzersiz tabanlı ya da kaktüsle başa çık gibi kendisine zaman ayırmayanların hedeflerini belirleyen direktifler verilerek bunlarla mücadele etmemiz beklenir.
Benim kötü adamım “Lazy Exercise Robbers” olduğu için onunla mücadele etmeyi seçtim :)
Müttefikler (Allies), bizlere sosyal platformlardan destek sağlayacak kişilerdir. Aynı zamanda zorlandığınız konularda soru sorabileceğimiz bir bölüm olarak düşünebiliriz. Bunun yanında bilimsel olarak sosyal ilişkiler ve sağlık ilişkisini inceleyen güncel makalelere de yönlendiriliyoruz. Böylece bilimsel olarak alanda neler yapıldığına dair bilgi sahibi olabiliyoruz.
Gelecek Adımları (Future Boots); gelecekte daha iyi ve daha güçlü hissedeceğimiz duygu patlamaları olarak tanımlanıyor ve yine literatür desteği ile daha ayrıntılı bilgiler veriyor. “Git kendine sarıl” veya “En yakınında bulunan kişiyle tokalaş” gibi oksitosin mekanizmamıza dokunarak kendimizi daha iyi hissetmemize yardımcı olan aktiviteler de uygulamada yer almakta.
SuperBetter, bizi sürekli oyunda tutmak için çabalamıyor, aksine fiziksel ve ruhsal açıdan baş etmemiz gereken durumlar olduğunda oyuna girmemiz ve oyunu oynadıktan sonra daha iyi hissetmemizi amaçlıyor.
O zaman şimdi kendimiz için biraz zaman ayıralım ve kendimizi oyunun akışına bırakalım.
Ve sonra neler olduğunu hep birlikte göreceğiz. :)
Bu yazı Gamfed Türkiye gönüllülerinden Afra Çalık’ın katkılarıyla yazılmıştır.
Twitter
Instagram