Ercan Altuğ Yılmaz Yazio: Keşfet, Öğren, Öğret / Kubist

Pandemi dönemi boyunca hastalıktan korunmanın üç unsuru “Maske, Mesafe, Hijyen” bundan yıllar sonra atasözü olabilecek kadar içimize işledi.

Sosyal mesafe, malum virüsün yayılmasını engellemek için insanlar arasındaki fiziksel boşlukta bilinçli bir artış sağlamak demekti. İnsanlar salgın süresince sosyal mesafeyi arttırmak için zorunlu olarak evlere kapandığında, bu durum tüm kurumların işlevlerini evden çalışarak sürdürmeye çalışmasına, işletmeleri çevrimiçi platformlara geçmeye zorlayarak uzaktan çalışmaya zorunlu adapte olmalarına, tüm sosyal faaliyetlerin hatta okullarda eğitim ve öğretimin başkalaşmasına sebep oldu. Hayatımızda uzaktan eğitimlere, online öğrenme alanlarına, uzaktan çalışmaya yer açmak zorundaydık.  Bu noktada, hem evde vakit geçirmek hem de öğrenme, sosyalleşme ve kişisel gelişme sağlamak adına çevrimiçi öğrenme platformları imdadımıza yetişti.

Online/çevrimiçi öğrenme, eğitim amaçlı materyaller geliştirmek için internetin ve diğer bazı önemli teknolojilerin kullanılması, programın öğretimsel olarak sunulması ve yönetilmesi hali..

Ve aslında dijital dönüşüm ile online öğrenme yeni bir fenomen değil. Birkaç yıldır ilk etapta yüksek öğretim kurumları ile hayatımızın akışı içinde bize eşlik ediyor. Hatta önümüzdeki 50 yıl içinde yüksek öğretim şartnamelerinde devrim niteliğinde değişiklikler görüleceği, bu dönüşümün nesnelci, öğretmen merkezli öğretim yöntemini kullanarak yüz yüze öğretim programlarını harekete geçirdiği savunuluyor. Binlerce üniversite çevrimiçi ve hibrit programlar ile, dünya çapında işlev gören mega-üniversiteler için yapılandırmacı, öğrenci merkezli, işbirlikçi pedagojiyi geliştirmede dijital teknolojileri uyguluyor. Ve pandemi dönemiyle birlikte artık ilköğretim seviyesinde de ders planları çevrimiçi portallara taşınıyor.

İşler bu noktaya geldiğinde kaçınılmaz son olarak yetişkin öğrenmesi için de kollar sıvanıyor.

Etkili çevrimiçi eğitimler için çeşitli Ar-Ge çalışmalarına start veriliyor. Kaliteli içerik üretmek, ara yüzün kullanım kolaylığı gibi faktörler düşünülerek bir çok online öğrenme portalı hayata gözlerini açıyor ve bu ivme artan oranlı şekilde devam ediyor.

Bu yazımızda girişimlerden bir tanesi olan Kubist.net’e yer vereceğiz.

2019 yılında insanı odağına alarak, psikolojik temelli eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunan butik bir kurum olarak yola çıkan Kubist, pandeminin hız kazanması ile hizmetlerini çevrimiçi platformlar üzerinden sunma yönünde karar alan bir platform. Eğitim, sanat, müzik, spor, kişisel gelişim, psikoloji ve daha birçok alanda hizmet verenlerle yeni yetkinlik ve beceriler kazanmak, öğrenmek ve kendine yatırım yapmak isteyen herkesi tek bir noktada buluşturuyor.

Kubist.net üzerinde, eğitmenler platform alt yapısını kullanarak herhangi bir kuruma bağlı kalmadan eğitimlerini satışa sunabiliyorlar. Eğitimlerini platform üzerinden paylaşıma açan eğitmenlerin tüm bilgilerini sergileyebilecekleri bir vitrin sayfası bulunuyor. Eğitmen ya da kurumlar hizmetlerini satın alacak kişilerin kendilerini tanıyabilmeleri için tüm sosyal medya hesapları, Youtube kanalı, web sitesi gibi bilgilerini kendi istekleri doğrultusunda erişime açabiliyorlar. Ücretli ya da ücretsiz tüm eğitim ve etkinliklerin duyurusu Kubist.net ekibi tarafından sağlanıyor. Kullanıcılar özenle seçilerek planlanmış eğitim ve etkinliklerin tamamına kolaylıkla internet sitesi üzerinden kayıt olabiliyor.

Portal üzerinden eğitmen ve kurumlar ile ilgili bilgilere ulaşıp eğitimlere katılabilir, sanal dünyada daha fazla yer almak için eğitim ya da etkinliklerinizi ücretsiz olarak yayınlayabilir ve ortak platformda mağazanızı açabilirsiniz. Eğitim bittikten sonra 30 gün boyunca FLOWİ uygulaması ile eğitmenlere soru sormaya devam ederek, eğitimi beğenmemeniz durumunda bir hafta içinde paranızın iadesini talep edebilirsiniz.

Kubist.net üzerinde eğitim sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz teknolojik unsurları satın alabileceğiniz bir de Dijital Market yer alıyor. 

Blog alanında ise birçok güncel içeriğe ulaşıp keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Online eğitim ve etkinliklerin platformu için..

Bu yazı Gamfed Türkiye gönüllülerinden Beray Çinçin’in katkılarıyla yazılmıştır.

Twitter

Instagram

Linkedln

Popüler İçerikler

Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi