Erbakan'ı Kim İkna Etti?

Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza toplamak üzere olan Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan kararını son anda değiştirdi ve Cumhur İttifakı'na katıldı. Erbakan'ın ikna edilmesinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin rol oynadığı öne sürüldü.

Telefonla iki kez aradı

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, önceki gün (23 Mart) temel atma törenleri için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle birlikte Kahramanmaraş’ta bulunan BBP lideri Destici, bu sırada Erbakan’ı iki kez telefonla aradı ve ikna çalışması yürüttü.

Diğer taraftan parti kurmayları arasındaki görüşmeler de sürdü.

Dün de devam eden uzlaşı arayışlarının ardından YRP’nin Cumhur İttifakı’na katılım kararı kesinleşti ve ittifak protokolü, son saatte YSK’ye teslim edildi.

Erbakan "Erdoğan'ın Yeniden Aday Olması Yasal Değil" Demişti

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
25.03.2023

100.000 imzayı göremeyeceğini anlayınca ikna oldu , herhangi birine gerek yok zaten :) Kaldı ki toplayabildikleri imza sayıları , sandıkta alacakları oy oranlarının da bir göstergesidir.

25.03.2023

Bence bir gosterge değil şahsen ben sırf işim olduğu için Muharrem İnce için imza atamadım. Seçim pazar günü her türlü oy vericem. Engel yok.

25.03.2023

100 bin imza toplayamayan partilere muhtaç kalanlar ikna etmiştir.

25.03.2023

Meral i ikna edenlere ne olacak

TÜM YORUMLARI OKU (17)