EPDK Harekete Geçti: Bazı Şirketler Doğalgaz Tesisatında Japon Yapıştırıcısı Kullanmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, evlerde kullanılan doğalgazın iç tesisatını yapan şirketlere yönelik önemli bir karar aldı. Bugünki Resmi Gazetede'de yer alan düzenlemeye göre, bazı tesisat firmaları, japon yapıştırıcısı olarak adlandırılan siyanoakrilat ve benzeri standart dışı maddeler kullanıyor. EPDK açıklamasında, bu tür işlemleri yapan iç tesisat firmalarına yönelik sert tedbirler aldı.

AA'nın aktardığına göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), evlerde kullanılan doğalgazın iç tesisatını yapan şirketlere yönelik önemli bir karar aldı. Bugünki Resmi Gazetede'de yer alan düzenlemeye göre, bazı iç tesisat firmalarının doğalgaz kaçaklarını usüle uygun olarak onarmadığı belirtild. EPDK konu hakkında yaptığı açıklamada, bu tür işlemleri yapan iç tesisat firmalarına yönelik sert tedbirler alınacağını duyurdu.

'Vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atacak standart dışı maddeler kullanılmış'

EPDK yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Eğer iç tesisatta dağıtım şirketi tarafından doğalgaz kaçağı veya başka bir uygunsuzluk tespit edilirse, kaçakların giderilmesi ve uygunsuzlukların düzeltilmesi için süre verilmekte, sonrasında tekrar tesisat kontrolü yapılmaktadır.Son zamanlarda yapılan kontrollerde, bazı iç tesisat firmaları tarafından vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atacak biçimde japon yapıştırıcısı olarak adlandırılan siyanoakrilat ve benzeri standart dışı maddeler kullanılması suretiyle doğalgaz kaçaklarının kapatıldığı, ayrıca dağıtım şirketinin izni olmadan gazlı hatlara müdahale edildiği ve tesisata müdahale edilerek kaçak doğalgaz kullanımına neden olunduğu tespit edilmiştir.'

Durumun tespit edilmesi üzerine EPDK, tesisat şirketlerine yönelik yaptırım kararı aldı.

EPDK tarafından alınan ve Resmi Gazete'de de yer alan düzenlemeye göre, sertifika sahibinin, dağıtım şirketinin izni olmadan gazlı hatlara müdahale etmesi, şebekeye/sayaca/tesisata müdahale ederek müşterinin kaçak doğalgaz kullanımına neden olması veya can güvenliğini tehlikeye atan standart dışı malzeme kullanması hallerinde, dağıtım şirketi durumu ispatlayıcı somut bilgi ve belgelerle Kuruma bildirerek sertifikanın iptalini isteyebilecek.

EPDK, tüketiciyi de uyardı.

EPDK doğalgaz tesisatında standart dışı malzeme kullanan firmaların sertifikalarının iptal edileceğini duyururken tüketiciyi de uyardı. EPDK uyarısında şu ifadelere yer verdi:

'Tüketicilerimizin doğalgaz iç tesisat yapım, bakım ve onarım işlerini yetkili firmalara yaptırmalarını, kendilerinin tesisata müdahale etmemelerini, ayrıca yetkisiz kişileri de tesisatlarına müdahale ettirmemelerini, uygunsuz durumlarla karşılaşmaları halinde ise derhal doğalgaz dağıtım şirketine bilgi vermelerini hatırlatmak isteriz.'

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
YORUMLAR
15.12.2018

Sertifika alma şartnamesi madde 1: akp li olmak madde 2: birinci madde yeterli.. fesatlıksa bu dediğim, acaba neden..

Açıklayın şunların isimlerini de kime yaptırıp yaptırtmayacağımızı bilelim bari.

15.12.2018

Arkadaşlar Avrupa da Amerika da, ve deprem ülkesi olan Japonya da zorunlu hale getirilen doğalgaz Esnek bağlantı borularının ülkemizde de kullanıldığını biliyor musunuz? Eski demir tesisatlarda dirsek, köşe gibi yerler potansiyel gaz sızıntısına sebebiyet verebilmekte. Esnek tesisatlarda ise bu dirsek köşe noktaları hortumun esnekliginden dolayı ekstra parça eklemeden bir bütün şeklinde yapılıyor. Yani potansiyel gaz sizintilarini ortadan kaldırıyor. Ayrıca Türkiye de deprem gerçeğini unutmamak lazım. Deprem olduğunda Esnek yapısından dolayı depreme karşı da ekstra güvenlik sağlıyor. Ekstra koruma kanalları da tesisata ekstra bir güzellik ve konfor katıyor. Ülkemizde hemen hemen her noktasında kullanıldığını duydum. Bir kaç tane yerli üretici varmış ama bu işe en fazla emek veren GFS firması olduğunu duydum. İnşallah bizim ülkemizde de yaygınlaşır su standart dışı malzemelerden kurtuluruz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ