Engelli ve Engelsiz İnsanları Bir Araya Getiren Bisiklet Projesi: Eşpedal

Eşpedal, iki kişinin aynı anda kullanımına uygun Tandem bisikletlerle engelli ve engelsiz bireylerin arasındaki dostluğu bisiklet üzerinde pekiştiriyor. Engelli bireylerin de bisiklete binme zevkinden mahrum kalmaması için çabalayan Eşpedal, ülkemizdeki 800.000 görme engellinin bu zevki tatmasını istiyor. 

Eşpedal hakkında daha fazla bilgi için sizi böyle alalım: http://www.espedal.org/

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
05.09.2017

sen ne güzel pedalsın öyle be, siz ne güzel insanlarsınız böyle be.

06.09.2017

:) İyi güzelde ben Bursa da oturuyorum burada bisiklet yolu yok bu yüzden benim ve kardeşimin, bisikletlerimiz çürüyor, korkudan süremiyorum çünkü bazı psikopatlar ipnelik olsun diye çarpabiliyor, yürek yiyip bana bişey olmaz deyip yola çıkamam bana biri çarpıp hakkımı aramak için olmayan yargının peşinde koşturamam, biliyorsunuz Sinan Çetin'in oğlu polise çarptı hem de polise ama ceza almadan serbest bırakıldı, sokağa çıkmaya korkuyorum yolda bisiklet sürmeye çalışmak çapraz ateş altına girmek gibi bir çılgınlıktır.

06.09.2017

Korkularınızda çok haklısınız, zira bir gün önce ahırda otlarken ertesi gün direksiyona oturmuş öküzler bolca mevcut memlekette. Bursa'da çeşitli bisiklet grupları var. Acil Pedal (112 çalışanlarının grubu), Bursa Çimento Bisiklet Kulübü (Firma çalışanlarının grubu. Hikmet abiye "Anka Bisiklet"ten selam söyleyin;)), Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği gibi oluşumlarla facebook üzerinden iletişime geçerseniz, grup sürüşleri yaparak çok daha güvende sürüşler yapabilirsiniz. Kimi yol(yarış) bisikleti ile kimisi de dağ bisikletleri ile sürüş yapan gruplardır bunlar.

06.09.2017

İnanılmaz güzel bir proje bu. Farklı isimde, aynı faaliyeti yürüten bir de "Engelsiz Pedal" var. Engelli kardeşlerimize bisiklette makam şoförlüğü yapıyorlar ya da Eş Pedal'da olduğu gibi tandem bisiklet ile sürüş yapıyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (7)