Engelli Vatandaşlarımıza Reva Gördüğümüz Hayattan 17 Çarpıcı Kesit

Bugün Dünya Engelliler Günü. Biz de sizler için bu güne özel engellilerin yaşadığı sıkıntılı durumların fotoğraflarını derledik. Unutmayın bir gün herkes engelli olabilir...

İçeriğimizdeki fotoğrafların bazıları buradaengellendim adlı siteden alınmıştır. Sizler de, sokakta engelli vatandaşlarımız için sorun teşkil edeceğini düşündüğünüz aksaklıkları fotoğraflayıp, siteye yollayabilirsiniz.

1. Ne kadar umursadığımız, aşağıdaki fotoğraflardan belli olsa da, şunu unutmamız gerekir:

2. Bir gün herkes engelli olabilir!

3. Geçtiğimiz 12 yılın istatistiklerine bakarsanız bu gerçeği daha açık bir şekilde görebilirsiniz.

4. Zira 2003 yılında, dünyada 680 milyon kişi engelliyken; bu rakam 12 yıl sonra 2015 yılında, 1 milyar 80 milyon kişiye yükseldi.

5. Türkiye'de ise yaklaşık 10 milyon engelli vatandaşımız var.

6. Ve bizler gösterdiğimiz duyarlılıkla(!?) adeta onlara evinizden çıkmayın diyoruz.

7. Hatta dalga geçer gibiyiz!

8. Çünkü engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını, baştan savma projeler, göstermelik bir ilgi ve oldu-bitti anlayışıyla yükseltmek peşindeyiz.

9. Hal böyle olunca da, memleketin her köşesinde bir aksaklık beliriyor.

10. Misal, hala rampasız kaldırım, asansörsüz üst ve alt geçitler var. Mevcut rampaların çoğu da, dostlar alışverişte görsün misali yapılıyor.

11. Rampaları bir kenara bırakınca da karşınıza görme engelliler için yapılmış akıllara zarar yol bantları çıkıyor.

12. Bantları bırakıyorsunuz, bu sefer de günlük hayatı kabusa çeviren binlerce başka şeyle karşılaşıyorsunuz. Belediyesi, bankası, hastanesi, okulu, otobüsü vb. artık ne varsa...

13. İşte "umursamazız" ve "ilgisiziz" diye boşuna söylemiyoruz.

14. Halbuki engelli bireylerin, hak ve temel özgürlüklerden tam ve eşit şekilde yararlanmalarını, topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak, hepimizin sorumluluğudur.

15. Bunun yolu da, saygı göstermek ve empati kurabilmekten geçer.

16. Yoksa şu utanılası fotoğrafların, manzaraların önüne, ne yapsak geçemeyiz.

17. Ne dersiniz, sizce de artık kendimize "bi dur!" demenin zamanı gelmedi mi?

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
03.12.2017

yurtdisinda yasiyorum. cocugumda yurume problemi var. tekerlekli sandalye kullaniyor. birkac sene once istanbul cevahire gitmistik. asansor onunde yaklasik 10 kisiydik. asansor gelir gelmez hucum marsi bile devreye giremeden bizim haricimizde herkes bindi. tabi biz hamle bile yapamadik. binenlerin yuz ifadesini hic unutmam. bildiginiz kosele. burdaki insanlar ise (gavur diye tabir ettigimiz) yeminle soyluyorum izin versek sirtlarinda tasiyacaklar. iste o an bizim insanimizin hicbir zaman o gavurlarin seviyesine ulasamayacagini anladim.

Pasif Kullanıcı
14.01.2018

bir başarı sanırlar,kendilerini akıllı sanırlar o asansöre binerken.Başkasının hakkını gasp ederken.Asıl gavur bizim insanımız.Ne ahlak var,ne terbiye var,ne saygı var,ne hoşgörü var.Her türlü pislik,terbiyesizlik bizde.Çocuğunuz için de geçmiş olsun dileklerimle.Umarım yürüme problemine çözüm bulunur,umarım hayat hep iyilerle karşılaştırır.

05.12.2017

rampaların önüne araba park edilmesi,asansör bekleyen eli ayağı sağlam insanlar vs vs. vicdan denen şey yok artık insanımızda.sorsan çoğu dindardır.inandıkları hiç bir dinde vicdansızlık yok,insana saygı,sevgi var.

03.12.2017

O sarı plastikler fazla kaygan değil mi? Çözüm diye sunulan şey dahi daha büyük sorun çıkarıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (10)