Engelli Milli Tenisçimiz Büşra Ün'den, Merdiven İndikleri İçin 'Yol Ücreti' İsteyen Noterlik

Paralimpik Oyunları'na katılan ilk kadın tenisçimiz Büşra Ün, sosyal medya hesabından üzücü bir hadiseyi takipçileriyle paylaştı. İzmir 16. Noterliği çalışanları, merdivenleri çıkamadığı için işlem yapmak isteyen Büşra Ün'ün yanına geldi. İşlemin ardından kesilen faturada inilen merdiven basamakları için 'yol ücreti' talep edildi.

Adalet Bakanlığı, konunun incelenmesi ve gerekli işlemlerin yapılması için harekete geçti.

Milli tenisçimiz Ün maruz kaldığı inceliksiz hareketi Twitter'dan duyurdu

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Daha sonra yaptığı paylaşımda bu duruma ilk kez maruz kalmadığını da belirtti

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sosyal medya noterin engelli vatandaşa çıkardığı faturayı konuşuyor

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Noterler Birliği'ne konuyla ilgili bir yazı yazdı.

Sosyal medyada oluşan tepki üzerine, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Noterler Birliği Başkanlığı’na gönderilen yazıda 'Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerden İzmir 16. Noterliği’nce, engelli vatandaşımız Büşra Ün'den merdivenleri çıkamadığı için yol ücreti tahsil edildiği anlaşılmıştır' ifadesi kullanıldı. Bakanlık, konunun incelenerek fazla ücret alındığının tespiti halinde fazlalığın ilgilisine iadesinin sağlanmasını ve ilgili Noter hakkında 1512 sayılı Noterlik Kanununun 125. ve devamı maddeleri uyarınca gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetinde Önemli Gelişme: Ölüm Yeri ve Saati Kesinlik Kazandı!
Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i Vahşice Katleden Semih Çelik Hakkında Yeni Detay
Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında
YORUMLAR
27.02.2017

Engellilere davranış biçimi medeniyet göstergesidir. O da bizde bulunmaz. Üstelik de milli sporcuymuş kızcağız. Şimdi bu genç, kendine bu muameleyi reva görenleri yarışmalarda temsil edecek, çırpınacak öyle mi?

28.02.2017

Yasa ve mevzuata uygun bir harekettir. Bu objektif olarak böyle."Yol ödeneği*Madde 11" Diye bir kanun var. Eveeet şimdi de sübjektif olarak bakalım; 25 basamak inip çıkma fiyatını 17.74 lira olarak biçen kişi için baktım baktım mazeret bulamadım! Duruma söyleyecek söz yok... Noterler sadece yarı resmi dairelerdir. Noterlik dairesinin engellilere uygun hale gelip gelmemesine devlet karar veriyor maalesef... Çünkü noterliğin hangi semtte, hangi katta açılacağına da devlet karar veriyor. Ben derim ki rezalet çıkarmadan bi düşünelim, ortada bir ayıp var ama bilen varsa söylesin kimin ayıbı? Gerçi işsiz adama GSS çıkartılan bir ülkede neyin tartışmasını yaşıyorsak??

27.02.2017

Görevli memur 1TL'lik kalemle 10 KR'luk kağıt imzalatmak amacıyla 25 basamak aşağıya inmek için limuzin satın almış sanki."25 basamaktan da 25 km.den de para alınır" diye öten "Gelincik Sakar" rumuzlu kişi şaşkaza kendisi engelli kalsa ve aynı ücret ondan talep edilse çıkar şehir meydanına "engelli hakları" diye bağrınır.Ama beyin de vicdan da yok ki bu kadarını düşünsün!Ayrıca,Ekşi'den "oylegolas" da ayrı yerden haklı.Devlet dairelerinin konuşlandırıldığı binalarda engelli vatandaşlara da kolay ulaşım (asansör,merdiven v.b) imkanlarıyla beraber işlemlerini kolayca yaptırabilecekleri bekleme alanları ve vezneler olmalı.Engelli için ulaşım ücretsiz,faturalar indirimli.Devlet dairelerinde yapılacak işlemleri de ücretsiz olsun.Bunları sadece şu anda engeli olanlar için değil,başımıza kaza geldiği zaman bizim de engelli olmamız durumunda kolay ve rahat yaşam sürmek için hepimiz adına diliyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (45)