Engel Tanımayan Rekor: Pakistanlı Arshad Nadeem Cirit Atma Finalinde Olimpiyat Rekoru Kırdı!

Paris 2024 Olimpiyatları peş peşe kırılan rekorlarla tarihteki yerini almaya hazırlanıyor. Yüzmedeki rekorların üzerine son olarak atletizmden bir rekor geldi. Pakistanlı Arshad Nadeem, kısıtlı imkânlarla katıldığı Olimpiyatlarda cirit atma finalinde Olimpiyat rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı.

Kaynak

Erkekler cirit atmada Pakistanlı atlet Arshad Nadeem, 92.97 metrelik atışıyla Olimpiyat rekoru kırmayı başardı ve adını tarihe yazdırdı.

40 yıl sonra ülkesine Olimpiyatlarda altın madalya kazandıran atletin bu atışı tüm zamanların en uzun 6'ncı atışı oldu, Asya kıtasının Olimpiyatlardaki en iyi derecesi oldu.

Atletizm branşında Pakistan'a ilk Olimpiyat altın madalyasını kazandıran Nadeem'in bu başarısı ise aslında pek de kolay gelmedi.

Olimpiyatlara katılabilmek için kısıtlı imkânlara sahip olan sporcuya yaşadığı köyden para bağışı yapılıyor ve bu yardımlaşma bir altın madalya ile taçlanıyor.

Gelen bilgiler ise Nadeem'in Pakistan'da kahramanca karşılanacağı tezini güçlendiriyor. Nadeem, madalyayı kazandığı sırada coşkulu kalabalıklar onun evinin dışında davullar eşliğinde kutlamalar yapmış bile.

Her başarı elbette çok kıymetli ama Paris 2024 özellikle de Nadeem gibi zoru başaranlarla hatırlanacak gibi duruyor...

İlginizi Çekebilir

Teşekkürler Hatice: Çinli Rakibine Yenilen Milli Boksör Hatice Akbaş Gümüş Madalyada Kaldı
TRT Muhabiri: "Santarelli Maç Bittikten Sonra Gözyaşlarına Boğuldu, Vaktimiz Kalmadığı İçin Canlı Veremedik"
Avrupa Ligi'nde Üzüldük, Konferans Ligi'nde Sevindik: Trabzonspor Yenildi, Başakşehir Kazandı!

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
08.08.2024

Abd,çin v.s gibi her türlü imkan ve teknoloji ile yetiştilen rakiplerin karşısında ,köyünden para toplayıpta gelip,altın madalya almak,saygıyı fazlasıyla hakediyorsun arshad,tebrikler.

08.08.2024

Pakistanın da altın madalya alması Avrupa ülkelerinin, tüm olanakları içinde yetişmiş olan sporcularıyla, eşit olmayan koşullar içinde yarışmaya hazırlanan diğer ülkelerden gelen yarışmacıların rakiplerini alt edip rekor kırması gurur verici, ilham verici, düşündürücü, takdir edilir türden

08.08.2024

uğruna mücadele edip kazanılan zafer bir başka oluyor

TÜM YORUMLARI OKU (16)