Enflasyon Yükseldikçe Petrol, Altın ve Diğerleri de Durmayacak Gibi Görünüyor!

Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği metal, enerji ve tarım emtia fiyatlarındaki ralli, pandemi çıkışından enflasyon baskısıyla boğuşan küresel piyasalarda bir yandan da hedge (korunma) amaçlı kullanılınca yükselişin süreceğine dair görüşler ortaya atılıyor.

Enflasyonist ortamda yatırımcılar metal ve enerji emtia pozisyonlarını artırınca, fiyatlarda da yükseliş öngörüleri başladı.

BloombergHT haberine göre, JPMorgan stratejistlerinden Nikolas Panigirtzoglou ve ekibinin yayımladığı bir raporda, portföylerdeki emtia varlıkların tarihi zirvelerde olduğu ve bunu da ham maddelerde yükselişe işaret ettiği belirtildi. 

Rusya'nın Ukrayna işgali ile petrolden buğdaya tüm metali enerji ve tarım emtia fiyatlarında rekorlar üst üste gelmişti. Fiyatlardaki yükseliş dünya çapında enflasyonu da tetikleyerek Fed'in 3 yılın ardında faiz artırmasına neden olmuştu.

Stratejistler enflasyona karşı korunma için kullanılan emtia pozisyonlarının portföylerde uzun vadede yer bulmasını bekliyor.

Raporda ayrıca, 'Emtia varlıklar, toplam küresel finansal varlıkların yüzde 1'inden fazlasını oluşturabilir ve böylece daha önce görülen zirve seviyelerin üzerine çıkabilir. Bu da emtiada şu an bulunan seviyelerden yüzde 30-40 civarında daha yükseliş olabileceği anlamına gelir' denildi.

Popüler İçerikler

Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Nevşin Mengü Duyurdu: Kara Harp Okulu Devre Birinci Teğmen Ebru Eroğlu ve Diğer Üç Teğmenin İfadeleri Alındı