Enes Kara'nın İntiharından Sonra Sosyal Medya: #CemaatYurtlarıKapatılsın

Dün Nur Cemaatine bağlı bir yurtta kalmak zorunda olan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, gördüğü baskılardan nedeniyle bir video paylaşarak hayatına son verdi. Enes'in intiharının ardından Türkiye'nin en tartışmaları konularından olan cemaat yurtları tekrar gündeme geldi. Binlerce öğrencinin aile baskısı ve maddi yetersizlik nedeniyle kalmak zorunda olduğu ve denetimden muaf olan bu yurtlar için sosyal medya #CemaatYurtlarıKapatılsın dedi.

Enes Kara'nın paylaştığı videonun ardından cemaat yurtları tekrar gündeme geldi.

Cemaat Yurdunda Kalan Tıp Fakültesi Öğrencisi Enes Kara Arkasında Bir Video ve Not Bırakıp İntihar Etti

Yapılan araştırmalar da halkın bu yurtlardan memnun olmadığını gösteriyor.

Enes Kara'nın İntiharının Ardından Tekrar Gündeme Gelen Cemaat ve Tarikat Yurtları Hakkında Halk Ne Düşünüyor?

Buna rağmen tarikatlara ve cemaatlara bağlı olan bu yurtlar yaşanan onca kanlı olaya rağmen hala faaliyette.

Satırla Cinayetin İşlendiği Tarikat Yurdu Kaçak, Zanlı Sabıkalı Çıktı...

Bütün bu yaşananların ardından vatandaşlar yine sosyal medyada bir araya geldi ve #CemaatYurtlarıKapatılsın dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

İçimizin Yağları Eridi: Kızılcık Şerbeti'nde Fatih, Doğa ve Giray Öpüşmesini İlk Sıradan İzledi!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
11.01.2022

Babasının açıklamasını okuyunca anladım ki biz daha çok üzülmüşüz çocuğun ölümüne. Bu zihniyetin insanların pozitif duygularını nasılda körelttiğini daha iyi anladık. Sosyal medyada çocuğun ölümü üzerinden siyaset yapıyorsunuz diyorlar, dün hoca efendi diye peşinde koştukları zat nasıl büyüdü, her türlü usulsüzlüğü kötülüğü yapacak kadroları yetiştirdi sanıyor bu alçaklar. Köylerden garibanların çocuklarını toplayıp okutacağız diye yetiştirdiler. Sonra olanları biliyoruz. Bu yüzden diyoruz devlet yurtları yapılmalı, iktidarın umursamazlığı bir yandan imkansızlıklar bir yandan aile-çevre baskısı bir yandan bu gençler çıkar örgütlerinin eline kalıyor. Sarayın işi bezirgan siyaseti bunları besleyecek din satacaklar oy alacaklar. Kabus gibi çöktüler ülkenin üzerine sabahları bile kararttılar. Çocukların gelecekleriyle oynadılar hayallerini kararttılar seçme hakkına ifade özgürlüklerine engel oldular daha siyaset yapmayacağız da ne yapacağız aşağılıklar.

11.01.2022

Çok ilginçtir! Sürekli aile kavramı üzerinden kendini yükseltmeye çalışan bir inanç sistemine tabii olan bireyler, ailelerini bu inanç uğruna feda ediyor.

11.01.2022

Nasıl feto nun malina mülküne el koyulduysa..kalan cemaatlerde yasa dışı ilan edilmeli ve bilhassa yurtlari basta olmak üzere nesi var nesi yoksa kamu malı olmalı...ve barınma ihtiyacı devlet harici kimse tarafindan saglanmamali...

11.01.2022

Daha yeni MEB'i tarikat ve cemaatlere yakınlığını gizlemeyen ellere teslim ettiler, devlet parasız yatılı okulları kapattılar, köy okullarını kapattılar, okul öncesine din eğitimi getirdiler, bir çok cemaat vakfına denetimsiz izin verdiler, ülkede 4 bin küsur özel yurdun 3 bin küsuru cemaat ve vakıfların, kuran kursları keza aynı şekilde, çocukları imam hatiplere zorladılar, bu dernek ve vakıfların işlerine en gelenlerine izinsiz bağış toplama izni verip finansal olarak güçlendirdiler , bu konuları gündeme getirenlere en ağır hakaretleri edip hedef haline getirdiler, kindar-dindar nesil yetiştirme yuvaları kurup gençleri, çocukları kendilerine kul-militan etmeye soyundular cemaatler eli ile, ne yurtlarını ne başka bir şeylerini, cemaat ve tarikatları toptan istemiyoruz.

TÜM YORUMLARI OKU (18)