Destekleme bedelinin belirlenmesinde ise doğal gaz, Fuel-Oil, Nafta, LPG, Motorin ve ithal kömür yakan santraller için 2.500,00 TL/MWh ve diğer santraller içinse 1.200,00 TL/MWh seviyelerinde Azami Uzlaştırma Fiyatı (MWh) uygulanması kararlaştırıldı.
Kurulu güçleri ve üretim seviyeleri göz önüne alındığında, doğal gaz ve ithal kömür yakıtlı termik santraller en yoğun desteklenecek tesisler olarak öne çıkıyor. Broker, bu iki tip santral dışındaki üreticilerin, erken bir tarihte ikili anlaşma ile 2.000 TL/MWh seviyesinde satış yapmaları ve GÖP'te o tarih için sonradan belirlenen Piyasa Takas Fiyatının (PTF) 2.000 TL/MWh çıkması halinde üreticinin 1.200,00 TL/MWh'in üzerindeki değeri, yani 800,00 TL'yi geri ödemesi gerekeceğini anlatıyor. Broker'a göre, bu şekilde ticaret yapmaksa üreticiler için büyük ölçüde kârsız ya da zarar edilebilecek satış riski taşıyor.
Tezgah üzeri piyasada gerçekleşen son işlemler Mart'ın ilk gününde idi. Toplamda 24 MW olan bu işlemlerin tamamı ise Nisan-Aralık arası dönem için anlaşılan kontratlardan oluşmuştu. İşlemlerden birisinin fiyat bilgisi paylaşılmazken, diğer üçünde ise ortalama fiyat 1.556,67 TL/MWh idi.