Endonezya'da Bulunan 700 Bin Yaşındaki Küçük İnsan Fosili 'Hobbit'in Atası mı?

Hobbit olarak da adlandırılan cüce insan Homo floresiensis’in atalarının Endonezya’daki bir adada yaşadığı tespit edildi.

Endonezya’da Mata Menge arkeolojik alanında Homo floresiensis türünün atalarına ait olduğu düşünülen 6 diş ve bir çene kemiği parçası bulundu.

Wollongong Üniversitesinden Gert van den Bergh liderliğindeki ekip bu kalıntıların adaya yaklaşık 700 bin yıl önce gelen Homo erectus türüne dayandığını ileri sürdü.

Homo floresiensis, Homo erectus türünün küçülmüş bir versiyonudur. 

Homo floresiensis türünün en belirgin özellikleri yetişkinlerinin ortalama 1 metre boyunda ve 25 kilo olmalarıdır. Bu türe ilk olarak 2003 yılında Endonezya’nın Flores adasında rastlanmıştır.

Fosiller antik bir nehir yatağında volkanik lav ile üzeri örtülmüş olarak, oldukça iyi korunmuş halde bulundu

Endonezya’da Mata Menge arkeolojik alanında bulunan 1 yetişkin ve iki çocuğa ait fosiller antik bir nehir yatağında volkanik lav ile üzeri örtülmüş olarak, oldukça iyi korunmuş halde bulundu.

Kalıntılar adaya gelen Homo erectus türüne dayanıyor

Wollongong Üniversitesinden Gert van den Bergh liderliğindeki ekip bu kalıntıların adaya  yaklaşık 700 bin yıl önce gelen Homo erectus türüne dayandığını ve yaklaşık 300 bin yıl içerisinde beyin de dâhil olarak küçüldüklerini ileri sürmektedir.

Ekip olası Homo floresiensis ataları hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için kalıntıları aramaya devam edecek

Bu küçülmeyi de az sayıda yırtıcı hayvanla karşılaştıkları için büyük bir beyine ihtiyaç duymamalarına bağlamaktadır. Ancak taş alet yapabilecek kadar zekaya da sahip olduklarını eklemektedir.

Ekip olası Homo floresiensis ataları hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için bilek kemikleri ve kafatası gibi fosil kalıntıları aramaya devam edecek.

Aktüel Arkeoloji

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
İrfan Değirmencioğlu İmamoğlu’yla Birlikte Roma’ya Giden Ekibi Eleştirdi: “Ne Farkı Kaldı Saraydan?”
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
10.06.2016

Kim ne söylerse söylesin, evrimin var olduğu su götürmez bir gerçektir. Şu kadar ki, insana kıyasla diğer bütün canlılar üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda evrimleşmenin sayısız kanıtı bulunmuştur. Bizim diğer canlılardan farklı olmamız, evrim geçiremeyeceğimiz anlamı gelmez. Dinsel olgu ve inançlara kapılıp bilimi reddetmek, bilim sayesinde sahip olduklarımızın var olduğunu inkar etmektedir. Din adı altında gericilik yapmak, insanlığa en büyük kötülüktür.

10.06.2016

Herşeyin hayırlı tabi

10.06.2016

ada cucelesmesi pek cok farkli turde gorulen bir olay. malta adasindaki cuce fil fosillere buna en guzel ornek. adada izole olan buyuk bir tur yirtici baskisinin olmayisi ve en onemlisi kaynaklarin cok kisitli olmasindan oturu ufalmaya baslar. insanda bu genel kuralin istisnasi degil.

10.06.2016

hobbitlerin adasında da varmış cüce mamutlar hobbitler onları avlarmış, stegodon florensis insularis adı

10.06.2016

Her ay düzenli olarak böyle saçma bir haber çıkar evrimciler coşar kutlama yapar iki gün sonra kendileri dahil herkes unutur...

10.06.2016

adamlar somut kanitlari cikariyor, gozunuze sokuyor, siz hala sacmalikdan bahsediyorsunuz. sonra musluman ulkeler neden gelisemiyor, bilimde teknolojide neden geri kaliyor. ne alaka hic demeyin. bilim teknoloji herseyi ile bir butundur. ona sahip olmak icin once kanitlari fikirleri objektif tartisabilcek, dusunce uretebilcek kafa yapisina sahip olmak gerek. musluman toplumlarin hic biri buna sahip degil. gozune en somut kaniti soksan bile ezberlerinden, dogmasindan siyrilamiyorlar. sen istersen 1400yil onceki kucuk dunyada yasa, hic umrumda olmaz ama dunya yerinde durmuyor iste , geri kalani kimse rahat birakmiyor, iki kurus cikar icin ulkeleri kan golune cevirmekde kimse sakinca gormuyor. irak, suriye, kan golu oldu, siradaki biz olmayalim diye mucadele ediyoruz, konusuyoruz, bunu bir anlayabilseniz.

TÜM YORUMLARI OKU (26)