En Yüksek Vitamin ve Minerali Almak İçin Hardal Otunu Nasıl Pişirmeniz Gerektiğini Açıklıyoruz

Hardal otunu hiç duydunuz mu? Hardal da aslında lahana ve roka ile aynı aileye ait yapraklı bir sebze türüdür. Oldukça besleyici ve lezzetli olan hardal otu, çiğden haşlanmışa veya uzun süreli pişirilmeye kadar birçok farklı şekilde pişirilebilen çok yönlü bir malzemedir. Peki severek tükettiğimiz hardalın bitkisi nasıl pişirilir? Gelin öğrenelim...

Öncelikle hardal otu nedir?

Brassica ailesinden bir yapraklı sebze olan hardal otu, soğuk hava koşullarını seven, dayanıklı ve hızlı büyüyen bir üründür. Hardal otunun rengi, çeşidine bağlı olarak mor, koyu yeşil veya kırmızımsı olabilir. Yapraklar düz veya kıvırcık olabilir, ancak genellikle geniş ve kıvrımlı kenarları olan yapraklardır. Daha büyük hardal otunun sapları oldukça sert olabilirken, daha küçük yapraklara sahip olanlar genellikle çok daha yumuşaktır.

Hardal otu, Güney mutfağında ve bazı Asya mutfaklarında popülerdir.

Lezzet açısından, roka gibi çok belirgin, biberli bir tada sahiptirler. Güçlü lezzetleri sayesinde sarımsak ve soğan gibi sebzelerle pişirildiğinde oldukça uyumlu olur.

Sağlığa birçok faydası bulunuyor.

Hardal otu, antioksidanlar, A, C ve K vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineraller bakımından son derece sağlıklı bir sebzedir. Ayrıca, sindirim için önemli olan lif kaynağıdırlar.

Peki hardal otunu nasıl pişirmek gerekir?

Hardal otunu alırken, canlı ve eşit renkte yapraklara sahip demetlere bakın. Çiğ hardal otunu salatalara ekleyerek acı bir lezzet katabilirsiniz, ancak tadı bir salatanın temeli olarak kullanmak için çok yoğun olabilir.

En popüler ve leziz tarif, genellikle jambon ile birlikte bu otu kavurarak tüketmektir.

Hardal otunu buharda yavaş yavaş pişirmek, lezzetlerini yumuşatır ve tatlılıklarını ortaya çıkarır. Böylece içinde bulunan vitamin ve mineraller de ölmemiş olacaktır. Yumurta ile birlikte kahvaltılara da oldukça yakışıyorlar.

Ayrıca aromatiklerle sote edilebilir, çorbalara eklenebilir ve pesto halinde de tüketilebilir.

Asya esintili bir versiyon için, sote edilmiş yeşilliklere susam yağı ve soya sosu eklemeyi deneyin, bunun yanına zencefil ve sarımsak ekleyin. Böylece tadından yenmeyecek nefis bir sos elde etmiş olursunuz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Doktorlara Göre Migreni Olan Kişilerin Yememesi Gereken Yiyecekler

👇

Taylor Swift'ten Hailey Bieber'a Ünlü İsimlerin Denemeye Değer Yemek Tarifleri

👇

Mumlar Tarihe Karışıyor! Ateşe Değdiğinde Yanan Kek Trendi TikTok'u Kasıp Kavurdu

Popüler İçerikler

Suriye'de Neler Oluyor? Suriye’de Darbe Girişimi: Devlet Televizyonu Yayını Kesti
‘AVM’lere Giriş Ücretli Olacak’ İddiası Sosyal Medyada Gündem Oldu: AVM’lere Giriş 1 TL mi Olacak?
Bir Döneme Damgasını Vuran Evlilik Programlarında Yaşanmış En Utanç Verici Anlar