Çalışmada daha çok muhtemel kara parçası bulunan gezegenlere sahip sistemler incelendi. İçlerinden ise 24'ünün 'süper yaşanabilir' olduğu keşfedildi.
Dirk Schulze-Makuch, araştırma yaparken karmaşık yaşam için en uygun koşullara sahip belli gezegenlere odaklanmak zorunda olduklarını belirterek, 'Öte yandan ikinci bir Dünya'yı araştırmaya sıkışıp kalmamaya dikkat etmeliyiz çünkü yaşam için bizimkinden çok daha uygun olabilecek gezegenler var olabilir.' değerlendirmesini yaptı.
Dünya'nın en iyisi olduğu düşünüldüğü için süper yaşanabilir gezegenler ilkesini izah etmenin, bazen zor olduğuna işaret eden Schulze-Makuch, 'Çok sayıda kompleks ve farklı yaşam biçimlerine sahibiz. Birçoğu ekstrem ortamlarda hayatta kalabilir. Koşullara uyum sağlayabilen yaşama sahip olmak iyi ancak bu her şeyin en iyisine sahip olduğumuz anlamına gelmez.' dedi.
Su veren gezegenin yörüngesini :) Keşfedilen gezegenlere gitmenin hayal olduğu, yaşanabilirliğe dair hiçbir şey bulamadıkları senaryoda bile hem hayal gücünü hem de teknolojiyi sonuna kadar sorgulamaları bu gezegenlerle ilgili bilgi almaya çalışırken öğrendikleri ve bu bilgilerle geliştirdikleri teknolojilerin haddi hesabı yok. ABD başlatmış olduğu uzay çalışmalarıyla bugüne dek sağladığı gelişmelerin tüm yan faydalarını toplumuna yansıtmış. Boş işlerle uğraştıklarını düşünüyorsanız bir çok teknolojinin uzay araştırmaları sırasında ortaya çıktığını görebiliriz. Kendi türümüzü hafife almayalım. 1610'da Jupiter'in uydularını teleskopla gözlemleyen Galilei'den, 2020'de yaşanabilir görünen gezegenlere bakıp 'ay çok uzak nasıl gideceğiz ki' :) diye burun kıvırmaya geçtik. Ciddi anlamda elle tutulur uzay keşifleri 1940'lardan beri oluyor. 80 yılda bunları yapan insan türü 200-300 yıla şimdi haberlerini okuduğumuz bu gezegenlerin çoktan üzerinde yaşayıp içlerini batırmış olabilir.
bize ne kadar uzak konular ya. bende bi bok anlamıyorum bilimden filan ama, ikinci eş alalım mı konularından daha iyi olduğu kesin.
Beni gönderin ilk ben giderim. Kobay olarak kullanın beni ya.