En Miskin Nesil: 1980-2000 Doğumlu Bireylerden Oluşan Y Kuşağı Nereye Gidiyor?

Y Kuşağı, 1980-2000 yılları arasında doğmuş olan nesli tanımlamak için kullanılan bir tabir. 

Vice'in haberine göre, bu nesli bir önceki nesilden ayıran en önemli şey ise dışarı çıkmaktan ve sosyalleşmekten hoşlanmamaları. 

'En miskin nesil' olarak adlandırılan Y kuşağının yaşam tarzıyla ilgili yapılan araştırmaların detayları sizlerle:

New York Post gazetesi tarafından "en miskin nesil" olarak tanımlanan Y kuşağı, kendisinden önce gelen X kuşağına göre sosyalleşmek konusunda oldukça isteksiz; en büyük eğlenceleri ise televizyon izlemek ve akıllı telefonlarının içinde kaybolmak.

Makale, gittikçe daha fazla genç insanın evde sessiz bir akşam geçirmeyi tercih ettiğini söylüyor. Alkol kullanımı da düşüşte: Heineken tarafından 2016 yılında yapılan bir ankete göre; Y kuşağı çocuklarının %75'i aşırıya kaçmadan içki içtiklerini ve sarhoş olmadıklarını dile getiriyor. Genç insanlar barların pahalı, kalabalık ve havasız olduğunu düşünüyor.

New York Post'a konuşan bir nörolog, genç insanlar arasında yorgunluğun had safhada olduğunu dile getiriyor.

Bunda büyük şehirlerde dışarı çıkmanın masraflı olmasının da etkisi var; ancak maddi durumu iyi olan kişiler de sosyalleşmenin geleneksel yollarını - örneğin bir bara gidip insanlarla sohbet etmek gibi - tercih etmiyor.

Evde oturup televizyon izlemek, internetten dizileri takip etmek, sosyal medya hesaplarında saatler geçirerek gezinmek Y kuşağına daha cazip geliyor.

ABD'de yapılan bir araştırma, bu kuşağın ebeveynlerine göre daha fazla para sıkıntısı çektiğini ortaya koyuyor.

Bu yüzden kimse dışarı çıkıp para harcamaya hevesli değil. X jenerasyonunda gözlenen yoğun uyuşturucu kullanımı ve rastgele cinsel ilişkilerin yaygınlığı da, Y kuşağında etkisini yitirmişe benziyor.

Y kuşağının ideal gecesi: Eve yemek söylemek ve televizyon izlemek.

Uzmanlar, fiziksel aktiviteden ve sanal ortam dışında iletişim kurmaktan kaçınmanın zararlarına dikkat çekse de; kimsenin telefonunu elinden bırakmaya niyeti yok.

Bugün bir değişiklik yapıp dışarı çıkın ve insanların fotoğraflarının üzerine çift tıklamak yerine, gerçekten onları tanımaya çalışın. Kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz!

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Melih Gökçek, Ankapark’taki Transformers'ları İhtiyaç Sahibi Ailelerin Hakkı Olan Sosyal Yardımlarla Almış!
Galatasaray Taraftarından Heyecanın Bir An Bile Eksik Olmadığı Trabzonspor Maçına Tepkiler
YORUMLAR
18.06.2016

Bana dayatılan geçmem gereken çok fazla sınav varken evet dışarı çıkamıyorum. Dışarı çıkıp iki bira içmek istesem bile bir kadın olarak ister istemez taciz edilmekten tecavüze uğramaktan korkuyorum. Her şeyi geçtim her şey çok pahalı özellikle şuan bu y neslinin çoğu öğrenciyken eğlence için o kadar fazla para hatcayamıyoruz. Her şeyi geçtim daha dün dışarda eğlenen gençlere saldırı düzenlendi. Daha da söylenecek bir sürü şey var

Evde oturmanın nesi kötü lan. En azından hayattayız. Şaka bi yana bi önceki kuşağın okeyi, tavlası, masa oyunları oldu şimdi sosyal medya. Yani önceki neslin her bireyi her gün buzlu badem eşliğinde sosyalleşmiyordu. ''Genç insanlar barların pahalı, kalabalık ve havasız olduğunu düşünüyor.'' Yalansa yalan diyin. 6 liralık biraya 10 küsür lira vereceğim evde rahat rahat içmek varken. Her neslin bir sonraki nesle bok atması da iyice moda oldu ha. Bu Y nesli de milenyum sonrasına laf atar kesin. Hepimiz aynı bokuz arkadaşlar.

18.06.2016

şimdiden atıyorlar mesela ben 2000liyim milenyum çocuğu diyenler var :D

18.06.2016

bence bu nesildeki benim gördüğüm en büyük sorunlardan biri kendini beğenmişlik,egoizm ve buna bağlı samimiyetsizlik had safhada artık alçakgönüllülük kalmadı abi belkide bu yüzden doğru şekilde sosyalleşilemiyo ve bence bunun sorumlusuda aileler aq sen çocuğunu sürekli prensesim,prensim diye büyütürsen bu çocukda öyle olmadığını görünce mal olur.

TÜM YORUMLARI OKU (26)