En Garip ve Kötü 7 Zihin Hastalığı

1. YABANCI AKSAN SENDROMU

Büyük bir travma felç ve benzeri ağır şeyler geçirdikten sonra psikolojik ya da ağız piskozlar dolayısıyla oluşan hasarın sonunda birisinin kendi dilini yabancı bir aksan da konuşmasıdır.

2. HAYALET UZUV SENDORMU

İnsanlar hastalık ya da sorun yüzünden kesildiğinde geçirdiği o psikolojik üzüntüden sonra kesilmiş organlarını hissetmesidir.

3. WENDİGO RUH HASTALIĞI

Bu hastalığı kapmış olan insanlar önünde ne kadar kaynak olursa olsun sonsuza kadar doymaksızın insan eti yemek isterler.

4. CAPGRAS SENDROMU

Bu sendromu geçirmiş insanlar ilişkide olduğu tanıdıklarının yerini ikizinin ya da makyajla başka birisinin onun yerine geldiğini ve onu öldürmek için bir sürü dolaplar çevirdiğini sanmasıdır.

5. SİNESTEZİ

Hastanın sesleri görmek şekilleri tatmak gibi bazı garip duyu özellikleri olduğunu sanmasıdır.

6. ALİCE in WONDERLAND SENDROMU

Hastanın etraftaki şekillerin kendisinden büyük ya da küçük görmesi olmayan sesleri işitmesi  zaman kavramında bozulma tat alma duyusunun değişmesidir

7. COTARD'S SENDORMU

Bu sendromu geçiren  insanlar kendisini ölü hissederler ben ölüyüm derler hatta inanmayanlar için intihar edip kendisini öldüren bile olmuştur.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
28.08.2014

SİNESTEZİ bir hastalık veya insanların -olmayan şeyleri var sandığı- dandirik bir prikoz değil bir yetenektir. Beynin duyu algısının gelişmiş olmasıyla, sağ lobun normal insanlardan fazla algılayabilmesiyle alakalı olup psikiyatrlar ve nörologların ortak kanısıyla hastalık değil YETENEK olduğu açıklanmış ciddi bir algıdır. Algıların farklı çalışması durumuna neredeyse uydurma yazabilecek kadar ne yaşadın bilmiyorum arkadaşım ama bari biraz araştırma yapsaydın.

28.08.2014

inş cnm yaa :)

26.08.2014

3 güzelmiş

30.08.2014

Güzelmiş derken? :)

30.07.2022

sinestezi ve alice sendromunu Lsd kullandığınızda da yaşarsınız.mesela sesleri görebilir, dokunduğunuz şeylerin tadını alabilir, ya da renklerin kokusunu alabilirsiniz:d aşırı eğlencelidir ama bu bir tavsiye değildir :d

TÜM YORUMLARI OKU (16)