UNICEF Açıkladı: Dünyada 50 Milyon Çocuk Evinden Uzakta, En Fazla Çocuk Sığınmacı Türkiye'de

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF'in raporuna göre dünya genelinde 50 milyon çocuk, evinden edildi. Dünya çapında en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan on ülke Asya ve Afrika'da yer alıyor. Ayrıca en büyük çocuk sığınmacı grubunu kendi sınırları içinde barındıran ülke ise Türkiye...

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), göç eden ve yaşadığı yerden kaçan çocuklarla ilişkin ilk küresel raporunu açıkladı.

Her iki mülteciden biri 18 yaşın altında

Raporda, dünya çapında 17 milyon çocuk ve gencin kendi ülkesi içinde göçe zorlandığı belirtilirken, her iki mülteciden birinin de 18 yaşın altında olduğu ve bunun mülteciler arasında orantısız bir durumu ortaya koyduğu vurgulandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Birleşmiş Milletler çatısı altında 19-20 Eylül tarihlerinde New York'ta yapılacak Küresel Göç ve İltica Hareketleri Zirvesi öncesinde yayınlanan raporla UNICEF, özellikle ebeveynleri olmayan çocukların şiddet ve istismardan daha iyi korunmasını ve insan ticareti ile daha etkin mücadele edilmesini talep etti.

'Çoğu çocuk suistimal edilme ve gözaltı merkezlerinde tutulma riskleri taşıyor'

Çocuklara yönelik gözaltı uygulamasının da sona ermesini isteyen UNICEF, sınır geçişlerindeki kontrollerde ve ikamet statüsünün belirlenmesi sürecinde çocukların ailelerinden ayrılmasına yönelik uygulamalara da son verilmesi için her türlü önlemin alınması gerektiğini ifade etti.

‘Almanya'ya Sığınan 9 Bin Çocuk Kayıp’

Çocukların gittikleri yerlerde de kötü muamelelere maruz kaldıklarına dikkat çeken UNICEF, 'Çoğu çocuk suistimal edilme ve gözaltı merkezlerinde tutulma riskleri taşıyor. Çünkü bu çocukların belgeleri bulunmuyor' uyarısını yaptı.

2014-2016 arasında 15 bin mülteci ve göçmen hayatını kaybetti

DW Türkçe'nin aktardığı, Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine dayanılarak hazırlanan raporda, 'Kökünden Koparılanlar' başlığı altında 2014-2016 yılları arasında 15 bin mülteci ve göçmenin hayatını kaybettiği ya da kayıtlara kayıp olarak geçtiği vurgulanıyor.

Ege Denizi'nde hayatını kaybeden her üç kişiden biri çocuk...

Ölümlerin üçte ikisinin Akdeniz'de gerçekleştiği ve Ege Denizi'nde hayatını kaybeden her üç kişiden birinin çocuk olduğuna dair çarpıcı bilgiler, raporda dikkat çekiyor.

2016 yılının ilk altı ayında Avrupa ülkelerinden birinde sığınma talebinde bulunan çocukların yaklaşık yüzde 70'ini Suriye, Afganistan ve Irak'tan gelenler oluşturuyor

UNICEF'in raporunda altı çizilen diğer bir konu ise evlerinden kaçan çocukların ve onların ailelerinin büyük bir kısmının kendi yaşadıkları bölgelerde korunaklı bir yer tercih etmeleri.

En fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan on ülke Asya ve Afrika'da

Dünya çapında en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan on ülke Asya ve Afrika'da yer alıyor. UNICEF'e göre en büyük çocuk sığınmacı grubunu kendi sınırları içinde barındıran ülke ise Türkiye.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
YORUMLAR

Doğurun anasını satayım. Her suriyelinin 5-6 tane çocuğu var. Bu resmen sığındığın ülkeye saygısızlıktır. 500 bin suriyeli cocuk doğmuş ülkemizde. Derhal ülkelerine göndermeliler. 10-20 senesini düşünemiyorum bile. Köpek gibi ürüyorlar. Hayır hepside zırcahil aq. başa bela demedi demeyin. Yazık olacak şu canım ülkeye. Başımızdakiler öyle bir besliyor ki bunları keyiften sikişip çocuk üretiyorlar paso. Allah belasını versin bunlara vatandaşlık verirlerse eğer.

07.09.2016

Gidiyorlar zaten, adamların kendi ülkeleri barış içinde olsa burada işleri olmaz da. 10-20 seneye kadar burada olduklarını ben de düşünemiyorum ama biraz empati kurmalıyız; ben kardeşimin hastalığına bile katlanamıyorum onlar orada bebeklerini ölüme terkedemezlerdi, gelmek zorundalardı ve umarım vatandaşlık vermek gibi bir hataya da düşmeyiz ne olursa olsun vatandaşlarımız değiller. Yani yan vatandaşlık falan neyse ama..

Pasif Kullanıcı
07.09.2016

Ulan Kuzey Kore yıllardır "Sıçarım lan BM kurallarına ! Uymuyorum olm !" diyor BM'nin tek yapabildiği "Çok kabasın :(" diyip uyarı vermek. Aynısını yapalım lan. Macaristan gibi sınırların dışına atalım bunları. Anca kınarlar.

07.09.2016

Bazılar tabi hemen her şeyin arkasında olduğu gibi "medeniyetsiz" Avrupa'ya laf atmışlar. İlk olarak sığınmacılar kendi gözlerimle gördüm , buraya geldik sonunda biraz iyi davranalım, buraya ayak uyduralım demiyorlar. Melasa Almanya'da daha çocukları taciz edenlere karşı, onları provoke etmesinler denildi. Düşünebiliyor musunuz bu zihniyeti ? Doğal olarak halktan da tepki geldi. Bu yüzden de CDU düşüşe geçti. Fransa'nın orta yerinde yüzlerce insan hatta bebekler öldürüldü. İkinci olarak çok merak ediyorum, tam tersini düşünelim yani Avrupa'da iç savaş çıktığını birçok Yunanın,Sırbın,Almanın iç savaştan kaçtığını ve Suriye'ye Libya'ya Somali'ye gittiklerinde kabul edilirler mi ? Avrupa'da gerçekten korkunç işler yapıyorlar bu yüzden Avrupa istemiyor mültecileri ki Suudi Arabistan, Kuveyt, BAE,Katar bir mülteci bile kabul etmiyor ama sadece Almanya geçen yıl 1 milyon mülteci aldı. Lütfen her şeyde Avrupa'ya bakmak yerine bir düşünün.

Pasif Kullanıcı
07.09.2016

AMERİKAN MİLLİYETÇİSİ ENGELLENDİ SIRA SENDE GALİBA. Medeniyetsiz Avrupa= Cezayir'de, Libya'da, Irak'ta, Afganistan'da, Şam'da, Türkiye'de, Hindistan'da, Pakistan'da, ve saymadığım bir çok Afrika ülkesindeki katliamları topla + ben bu yazıyı yazarkenki ve yapılaccakları da topla...

TÜM YORUMLARI OKU (23)