En Düşük Emekli Maaşına Eklenecek Refah Payında 14-15 Bin TL Detayı

Ocak 2025’te SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zammı için hesaplar hareketlendi. TGRT Haber’de yer alan habere göre enflasyon farkı oranında zam yapıldığı takdirde maaş 14 bin 180 liraya kadar çıkacak.

Kaynak

SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak 2025’te maaşlarına yapılacak zammın hesabını yapmaya başladı. “Maaşa refah payı eklenecek mi?” “En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?” soruları yanıt bulmayı bekliyor.

Yeni yılda tüm bu sorular yanıt bulacak ancak; resmi zammın açıklanmasından önce elde olan verilerden yola çıkılarak tahminler yapılmaya başlandı.

TGRT Haber’de yer alan habere göre Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerle 3 aylık enflasyon oranı toplam yüzde 8.92 oldu.

“SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 13.44 zam.”

Emekli zammının belli olması için önümüzdeki 3 aylık enflasyon verileri bekleniyor. Orta Vadeli Programın 2024 sonu yüzde 41.5 olarak tahmin ettiği enflasyona göre emekli refah payı hariç yüzde 13.44 zam alacak.

“En düşük emekli maaşı 14-15 bin TL.”

Taban aylıklar için düzenleme yapılmazsa maaşı 11 bin liranın altında olanları sıfır zam bekliyor. Eğer taban aylıklarda enflasyon farkı kadar zam yapılırsa alınacak ücret 14 bin 180 lira olacak.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Günün Fıkrası TÜİK'ten: "Ağustos Ayında İşsizlik Azaldı" Diyen TÜİK'e Gelen Tepkiler
Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İktidara Yakın Gazete Ankara Kulislerinde Konuşulan Rakamı Yazdı
Yılbaşında Gelecek Zamlar “Keşke 2025’e Girmesek” Dedirtecek Cinsten: İşte Yeni Yılda Fiyatı Artacak Kalemler

Popüler İçerikler

Cani Semih Çelik’in Bağlantısı Ortaya Çıktı: 'İncel' Grupları Polis Takibine Girdi!
Türkiye'nin Konuştuğu Köfte Krizi Sonrası Köfteci Ramiz'den Dikkat Çeken Paylaşım!
Cinayet Planını Defterine Çizmişti: İki Kadını Öldüren Semih Çelik’in Çizimi Kocaeli'de Görüldü
YORUMLAR
10.10.2024

hangi refahın payı 😁 iyi oluyor bunlara emekli aylığı bağlama oranını gasp ederlerken sesleri çıksaydı şimdi en düşük yaklaşık 32 bin alacaktı emekli ama yokkkkk namaz kılıyorlar diye oy vermeye devam ettiler alın size din iman 14 bin bile çok size

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ