En Çok Vaka Nerelerde? Sağlık Bakanı Haftalık Tabloyu Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 binde kişide görülen illere göre haftalık vaka sayılarını ve vaka sayısı en fazla azalan illeri açıkladı. Haftalık vaka sayısının en yüksek olduğu şehir Gümüşhane ( 162,31) olarak belirlenirken Hatay ise (12,47) en az vaka görülen şehir oldu. Sağlık Bakanı Koca, 'Vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 22-28 Mayıs arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.  Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda 'İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor' dedi.

Sağlık Bakanı Koca'nın paylaştığı harita 👇

Vaka sayısı en çok azalan iller

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 binde vaka sayısı en çok azalan illeri de açıkladı. Bakan Koca, 'Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Erzurum, Tunceli, Kastamonu, Samsun ve Kocaeli. Olumlu seyir sürüyor. Bu güce güvenin.' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
01.06.2021

Bu sayılar hangisi? Devletin çıkarları için açıklananlar mı yoksa gerçek sayılar mı? Keşke buna da açıklık getirseydiniz.

01.06.2021

17 gün kapattık bak işe yaradı rakamları yersen. 1 mayıstaki ölüm, vaka, ağır hasta rakamlarını kıyasladığımızda aslında günlük vakkada yalan söylediklerini anlamak zor değil. Vakka sayılarını düşürmeyi şu şekilde yapıyorlar bir evde korona pozitif çıkanı eve ailesi ile hapesediyorlar ve evdeki diğer aile üyelerine kesinlik ile test yapmıyorlar. Geçen kayınçom pozitif çıktı 2 çocuğu ve eşinide 10 gün hapsettiler ve test mest yok iyimisiniz diye hergün aradılar o kadar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ