En Çok Hangi Konuda Şikayet Edildiler? Beyaz Masa'ya Taksiciler İçin Bir Yılda 179 Bin Başvuru

Geçtiğimiz yıl taksicilerle ilgili Beyaz Masa'ya 179 bin şikayet başvurusu yapıldı. Taksicilerle ilgili yapılan şikayetler arasında en çok, 'para üstü vermeme', 'yolcu seçme' ve 'ters cevap verme' var. 

Günlük 490 şikâyete konu olan sarı taksiler, en çok kısa mesafe diye yolcu almadıkları için şikayet ediliyor.

O şikâyetlerden bazıları, online şikâyet platformlarına da yansıyor. ALO 153’e başvurduğunu belirten Kamala isimli kadının yaşadıkları şöyle: 

“Sahrayıcedit’ten geçen 34 *** 94 plakalı, Üsküdar’a bağlı terbiyesi olmayan taksi şoföründen şikâyetçiyim. 10 yaşındaki yeğenimle birlikte İçerenköy’e giderken ağzına ne gelirse söylemekten çekinmedi. Yanımızda özel çantasının içinde olan 3 aylık 50 cm boyundaki köpeğimizi gördüğünde, ‘Fark etseydim bindirmezdim. Sevmem köpek möpek’ diye sinirlendi.”

'Para üstünü 'Bozuk kalmadı' diyerek vermiyor.'

Nuray isimli kadın ise şikayetini şöyle ifade ediyor: “Kartal iidir aynı taksiciye denk geldim. Hem yolu uzatarak gidiyor, hem de paramın üstünü ‘Bozuk kalmadı’ diye vermiyor. Ben 2-3 kuruş peşinde değilim. Fakat helal etmiyorum, çünkü ikinci kez aynı şeyi yaptı. Gerçekten olmadığına inanmıyorum.”

Bakırköy sahilde gece geç saatlerde kendisini yolda bırakan taksiciden şikâyetçi olan bir başka vatandaş ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “16 Haziran 2019’da saat 22.25’te sahilde taksi bekliyordum. 34** plakalı taksi ‘Nereye’ diye sordu. Bende Şirinevler’e gideceğimi söyledim. Gaza basıp devam etti. Daha önce hiç böyle bir terbiyesizlik görmedim. Bunun takipçisi olacağım.”

‘Dört taksiciden biri sopa ya da bıçak taşıyor.’

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğretim üyesi Mehmet Başcıllar’ın geçen ağustosta yaptığı araştırmada taksicilerin kendini güvende hissetmediği güvende hissetmeyen taksicilerin ortaya çıkmıştı. İstanbul’da 20 taksi durağında 146 taksi şoförüyle görüşülerek yapılan araştırmaya göre, taksilerin ortalama çalışma saatleri ise 11 saat 20 dakika olarak belirlendi. Araştırmada her 2 taksiciden 1’inin günlük yaşantılarında veya çalışırken en az bir defa küfürlü veya hakaret içeren sözcükler kullandığı ifade edildi. Her 4 taksi şoföründen 1’inin yanında bıçak, sopa gibi kesici, delici araç taşıdığı aktarıldı.

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
04.02.2020

Korsan kullanın arkadaşım! Hem ucuz hemde nazik, kibar anlayışlılar! Ondan sonra vay efendim niye korsan var vay efendim niye taksicileri sevmiyorsunuz! Önce insan olmayı öğrenin. biniyorsun taksiye adam sinirli ağzında sürekli küfür. yapmıyorsan bu işi yapma zorla mı yaptırıyorlar? Hep bir oflama puflama. abi sen bu işten evini geçindirmiyor musun? sanki öyle davranıyorlar ki sanki yolda otostop çekmişsiz de keyf-e keder götürüyorlar gibiler. gerçi otostop çektiğimiz araçlardaki insan bile bu kadar agresif olmaz. Cem yılmaz ın bir sözü var "sıkılıyorsan al kıdem tazminatını siktir git!"

Pasif Kullanıcı
04.02.2020

Kimseyi kandırmayalım taksiciler neyse ortalama Türk insanıda odur kaba saba paragöz kurnaz hep görmezden gelmek istiyoruz ama biz buyuz ülkedeki çoğunluk onlar kimin ülkeyi yöneteceğini seçenler onlar kimse kimse güvenmiyor otobüste yolda kafede gördüğünüz adamlar bu taksiciler. Attila Taş çok güzel yazmış twitterda ' Ülkede paranla bile iş yaptıracaksan, ustaya yalvarırsın! Aman abi, fazla vereyim ama düzgün yap, sallama! Bir mal satın alacaksan satıcıya yalvarırsın! Gözünü seveyim iyi değil mi? Her zaman o kazık yenir!Ama lafa geldi mi en ahlaklı, en müslüman da biziz!'

04.02.2020

bir ankaralı olarak 2018 yılında beni dolandırmak isteyip halkalı yerine zeytinburnuna götüren üstüne üzerine orospu diye küfür yediğim taksiciyi şikayet ettim. ancak araç kamerasına bakma gereği bile duymayan ibb şikayetimin sözde ispatlayamadığı için işlem dahi yapmadı. sevgili ibb o yediğimi küfür, işleme koymama konusunda emeği olan ya da emek harcaması gerektiği halde harcamayan herkesin g.tüne girsin.

04.02.2020

maalesef şikayetler sorun çözmüyor.memleketin hali; ananı döven! kadı,kime şikayet edeceksin,kadıya...durumunda.

TÜM YORUMLARI OKU (41)