En Çok Gurbetçimizin Olduğu Ülke Olan Almanya’ya Giderseniz Asla Yapmamanız Gereken 15 Şey

1. "Spontane olmak. Almanlar planlanmamış her şeyden nefret ederler. Spontane bir hayat Almanların düşmanı olabilir."

2. "Çok fazla samimi veya nazik olmak. Burası kibarlığın prensip olduğu bir İngiltere veya İsviçre değil. Almanlar yabancıların aşırı dostça tavırlarını tuhaf karşılıyorlar."

3. "Bir Almanla hızlıca dost olmayı beklemeyin. Çok yakın bir arkadaş edinmeleri uzun yıllar sürebilir."

4. "İşten sonra Alman arkadaşlarınızla takılmayı hayal etmeyin. Almanlar özel hayat ve iş hayatlarını birbirinden ayırırlar."

5. "Alman bir kişinin evine ziyarete gittiğinizde el sıkışmayı unutmayın. Ayrıca gittiğiniz ev için bir hediye götürmeniz beklenecektir."

6. "İnsanlara varsa unvanları ile seslenin. Doktor olan birini doktor olarak çağırmalısınız."

7. "Konuşkan olun. Almanlar küçük sohbetlerden hoşlanmazlar. Politika veya felsefe gibi konularda uzun uzun konuşmayı severler. Kendinizi açıklarken de net olmalısınız."

8. "Bir Alman arkadaşınızın doğum gününün geldiğini hatırlarsanız onu önceden kutlamayın. Ya tam zamanında kutlayın ya da daha sonra."

9. "Almanlar gerçekten çok katı insanlar. Cadde üzerinde karşıdan karşıya geçerken bile herkes aşırı kuralcı."

10. "Almanya'da günlük ulaşım için çok fazla bisiklet kullanılır. Bisiklet yoluna ve zillere dikkat etmeyi unutmayın. Bu konuda ceza bile yemeniz mümkün."

11. "İşaret parmağınızla insanlara işaret etmeyin. Elinizi bir bütün olarak kullanırsanız iyi ederseniz."

12. "Metrolarda çok fazla turnikeye yer verilmez. Ancak biletiniz olması gerekir. Eğer bilet almadığınız anlaşılırsa o anda ödemenizin mecbur kılındığı cezalar verilebilir."

13. "Almanya'da evinizin önünden siz sorumlusunuz. Kar düşer düşmez evinizin önünün temizliğine dikkat edin. Ayrıca sizden camlarınızı temiz tutmanız ve bahçenizin de düzenli durması beklenir."

14. "Almanya'da kapıları çarpmayın. Bu çok kaba bir davranış olarak görülür."

15. "Savaşlar hakkında konuşmayın. Almanya hakkında herkesin bildiği isimleri dile getirir ve sadece bunlar hakkında konuşursanız eğer hoş bulmayacağınız cevaplar alabilirsiniz."

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Avustralya Hakkında Duyulmadık Absürt Bilgileri Paylaşarak Genel Kültürümüze Katkı Sağlayacak 15 Kişi
Gittikleri Ülkelerde İlk Kez Karşılaştıkları Enteresan Durumlar Yüzünden Kültür Şoku Yaşayan 17 Kişi
Yerli Halkı Dışında Her Duyanın Garipseyeceği Farklı Ülkelere Ait Birbirinden Enteresan Gelenekler

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
30.03.2021

yorumları okuyan değerli insan; ne yazıkki bu bilgilerin hiçbiri doğru olmadığı gibi okuduğun şey tamamen bir zaman kaybıydı. bunu kopyalayan editör arkadaş muhtemelen istanbul'da bir ofiste çayını yudumlarken ayyy ne ponçik bir içerikmiş diye yapıştırdı, diğer ahali de haydi bunu anasayfaya taşıyalım diyerek gaza getirdi. ANCAK yüce ekonomimiz sağolsun hayatlarını daha iyi daha güzel kurmak isteyen o güzel insanlar o güzel uçaklara zaten binip almanyaya gittiler, sonra da bu içerikle afedersin TAŞŞŞAK geçtiler.

30.03.2021

Arkadaşım ne olur bilip bilmeden konuşma. Ben Almanya'da yaşıyorum ve içeriğin %98 i doğru abartı yerleri var ama dediğim gibi %98 i doğru. Ne olur bir daha bir şey hakkında yorum yazıcaksan o konu hakkında araştır ve öyle yap.

30.03.2021

Almanyada yasamadan önce ben de buralari okuyup Almanlarin bir makine oldugunu düsünüyordum.Genel olarak kuralci ve soguk olduklari dogru ama insandan insana degisen bir durum, yazilanlarin cogu da abarti.Bari Almanyada yasayan editöre yaptirin böyle seyleri

Dunya savaslari hakkinda konusmadiklari ve bunun tabu oldugu dogru. Ama bu kime yariyor? Olmamis gibi varsayip, yeni nesili bilincsiz yetistirip neo nazilere ortam hazirliyorlar. Bi bk yediysen sonuclarina da katlanacaksin. Essek gibi ogreteceksin okullarda da anlatacaksin. Anlatacaksin ki sonraki nesiller hatayi tekrarlamasin. Yok oyle oraya buraya iki tane heykel koyup konu acilinca kafani kuma gommek. Yapilan da aynen bu. Istedikleri kadar rahatsiz olsunlar benimkinin kuzenine yegenine inadina soruyorum. Iki buyukbabasi da nazi askeriymis zaten. Kendi cocuklarimi ileride bu insan ayibina susarak yetistirmeyecegim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ