En Büyük Travmamız Olan 'Yüzde Yüz Yerli Otomobil' Projesiyle Kafayı Bozmuş Üniversiteli Gençlik

Birkaç metre ilerleyip yolda kalan Devrim Otomobilleri'yle başlayan, Ford destekli fiberglas Anadol ile şöyle bir kıpırdayan yerli üretim otomobilimizin serencamını bilmeyen yok gibidir. Evet, bugün gelinen noktada halen kendi otomobilimizi üretebilmiş değiliz.

Yıllar boyunca Batıyla ve diğer ülkelerle sürdürdüğümüz rekabette "Bir tane yerli otomobilimiz bile yok" ezikliğinden bir türlü kurtulamadık.

Her ülke iyi kötü kendi markasını oluştururken biz başkalarının otomobillerini üretmekle yetindik.

Bunun da bir takım travmatik sonuçları oldu elbette.

Her genç mühendis bir gün üretilecek olan o yerli otomobilde söz sahibi olmak, koca bir ulusun basiretinin bağlandığı bu düğümü çözenlerden biri olmak istedi.

Ama her seferinde biraz gaza geldiler. Acele ettiler.

Birkaç arkadaş bir araya gelir yaparız dediler. İstenirse olurdu. Bu milletin evlatları yapardı.

Bir defa girişince de geri dönüş olmazdı tabii. Bir şeyler yapıldı.

Ama tesis yoktu, imkan yoktu, devlet sahip çıkmıyordu.

Eksiklerin onlar da farkındaydı. Yoksa olurdu yani...

Her nedense dört başı mamur bir otomobili komple yapmaya çalışmak istediler.

Mesela otomobilin kullandığı yazılımlarla, çiplerle, şanzımanla uğraşmak istemediler.

Çünkü böylesi daha vitrindi, daha havalıydı. Hayaller gerçek olacaktı.

Epey mutlu ve umutluydular bir de. 

Neyse. Bir gün elbette otomobilimizi üretecek seviyeye gelebiliriz, fakat bunun bir grup öğrencinin iştirakiyle olmayacağı kesin.

Çalışmaya, kafa yormaya devam. İlla otomobil olmasına gerek de yok. İnsanların hayatı kolaylaşsın yeter. Zaten teknolojinin amacı da bu değil mi?

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
07.08.2018

serefsizler! o ogrenciler gecelerini gunduzlerine katip calisiyorlar! sizde bok atmaktan baska bir halt yemiyorsunuz. KAPAYIN CENENIZI ARTIK! SU ULKEDE KIM GUZEL BIRSEY ICIN ANLININ TERINI DOKSE SIZE BATIYOR! BIRAZ INSAN OLUN! SAYGINIZ OLSUN!

08.08.2018

Aydınlat bizi o zaman faydan dokunsun.

Bu nasıl saçma, cahilce ve art niyetli bir içerik? Bir kaç metre gidip kalan devrim otomobili mi? Hiç bir şeyden haberin yok ya da çok kötü niyetlerdesib editör. Onedio'nun çok uzun süredir üyesiyim, böyle bir içerik nasıl onay almış? Kınıyorum.

"Bir kaç metre gidip kalan devrim otomobili mi?" Evet o. Senin gibi o dönemde çıkıp camış gibi "Bir kaç metre gitti kaldı" demeseydi şuan hala devam edebilir bir proje idi.

08.08.2018

https://www.instagram.com/yturacing Sayın editör eğer gercekten içerik yapma merakındaysan al sana yerli araba kendi çalıştığım proje. Dünyanın en kapsamlı mühendislik yarışmalarından biri ve daha iki gün önce yarışlardan döndük. 5. aracımızı yaptık bu sene tüm mühendislik ve parçalar bizim tasarımımız. Senin bizim haftada 80 saat garajda gecirdiğimiz zamana haksızlık edip dalga gecmeye hakkın yok. Eğer az gözün kör olmasaydı doğru araştırmayla bizi bulabilirdin. Link yukarda internete YTU Racing yaz sitemizde var, okuyanlarda bir baksın.

09.08.2018

Boğaziçi Üniversitesi Elektrikli araba takımına 5 senemi verdim. Biz üç kuruşluk dangalaklar gecemizi gündüzümüze kattığımız bu projelere laf atsınlar diye uğraşmadık. Hani diyorsunuz ya yobazlık cahillik vs. Siz bunlardan daha betersiniz. Elitist elitist takılıp hangi yemek 5 lira hangi yemek 55 lira onun videosunu çekin. Elinizin aklınızın ermediği işlerle uğraşmayın.

TÜM YORUMLARI OKU (18)