En Büyük Rakibinden Clinton'a Destek

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı olması beklenen Hillary Clinton, rakibi Bernie Sanders'ın desteğini aldı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat Parti'nin aday adaylarından Sanders, New Hampshire eyaletinin Portsmouth kentinde düzenlenen toplantıda, partinin muhtemel başkan adayı Clinton'a destek vereceğini ilan etti.

Clinton ve Sanders, Clinton'ın başkan adaylığını garantilediği geçen aydan bu yana müzakere ediyordu.

Vermont Senatörü ve eski Başkan aday adayı Sanders 'Clinton Demokrat başkan adayı olacak ve bir sonraki ABD Başkanı olması için elimden gelen her şeyi yapmaya niyetliyim. Bu kampanyada mesele Amerikan halkının ihtiyaçları ve karşılaştığımız çok ciddi krizlerle yüzleşmek. Hillary Clinton'ın bunları yapmak için uzak ara en aday olduğuna dair hiçbir şüphem yok' dedi.

Sanders, geçen Şubat'taki New Hampshire ön seçiminde Clinton'ı yenmişti.

Sanders önseçim sürecinde önemli destek alsa da Clinton'ın topladığı delege sayısına yetişememişti.

"Trump'ı yenmek için güçlerimizi birleştiriyoruz"

Sanders'ın Clinton'ı destekleyeceğini açıklamasıyla ay sonunda yapılacak parti kurultayı öncesinde Demokrat Parti içindeki adaylık yarışının önemli bir düğümü çözülmüş oldu.

Sanders, eski rakibine destek konuşmasında, 'Clinton, Demokrat Parti'nin başkan adayı olacaktır' ifadelerini kullandı ve kendisine oy veren tüm seçmenleri Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump karşısında Clinton'a oy vermeye çağırdı.

'ABD'nin yeni başkanı Clinton olmalıdır'

'ABD'nin yeni başkanı Clinton olmalıdır' diyen Sanders, Trump karşısında elinden gelen tüm çabayı göstereceğini ve ülkenin sorunlarını hep birlikte çözeceklerini kaydetti.

Sanders'ın ardından kürsüye gelen Clinton da bu birlikteliğin Demokratlar için çok değerli olduğuna vurgu yaparak, 'Trump'ı yenmek için güçlerimizi birleştiriyoruz' şeklinde konuştu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sanders'ın Clinton'ı destekleyeceğini açıklamasından birkaç saat önce konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunan Trump ise 'Sanders'ın kendisine ve sevenlerine karşı dürüst davranmadığı' iddiasında bulundu.

Anketlerde son durum

Reuters/IPSOS anketinde cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, rakibi Hillary Clinton ile farkı kapatmıştı.

CNN'in aktardığı 8-12 Temmuz arasında yapılan ankette ise demokrat adayın farkı bir kez daha 10 puanın üzerine çıkardığı görüldü.  

Buna göre Clinton ankete katılanların yüzde 46’sının desteiğini alırken Trump ise yüzde 33 seviyesinde kaldı.  Katılımcıların yüzde 21 ise iki adayı da desteklemediğini belirtti.

BBC Türkçe,AA ve CNN

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
12.07.2016

ABD nin başına hangi başkan gelirse gelsin yine diğer ülkelerin özellikle ortadoğu ve türkiye gibi ülkelerin iç ve dış işlerine yine karışacal gerektiğinde yine işgal edecek yine öldürecek

12.07.2016

Davutoğlu kovulmadan 2-3 gün önce bu adam gidecek dedim ve nihayetinde indirildi. Tekrar söylüyorum abd başkanı donald trumph olacak, obama da suikaste kurban gidecek tıpkı keneddy gibi. Trumph son gay bar olayından sonra iyice sempati kazandı, başkan olacak richi rich in büyük hali amk

12.07.2016

Clinton olacak bence :) Çünkü şuanki dünya tasarımı bunu gerektiriyor. Feminen bir dünya için. İngilterede de bir an bütün adaylar gitti bayan başkan kaldı. ABD'de de kadın olacak. Obamaya gelince suikaste uğrasa hiç şaşırmam. İsrail'e randevu bile vermeyerek tarihe geçti(ABD başkanları arasında).Bunu kimse dillendirmesede büyük bir olay. Obamanın onun dışındaki askeri harcamaları kısmak istemesi diğer büyük bir olay. 1915 olaylarına sadece "büyük felaket" dedi soykırım demedi. Buda büyük bir sebep :) Bunun gibi birçok şey var. Şansını fazla zorluyor.WASPlar bişeyler yapacaktır artık bende bekliyorum.

13.07.2016

Bir yandan keşke yapmasaydı diyorum ama karşıda da Trump gibi ne yapacağı belli olmayan bir adam var, bunun supreme court ataması falan var Trump gelse demokratlar orayı da kaybedecekler uzun süreliğine falan iki ucu bklu değnek sanırım.

TÜM YORUMLARI OKU (4)