En Büyük iPhone Fabrikasında İsyan Çıktı! Çalışanlar Ortalığı Birbirine Kattı

Bu sabah erken saatlerde, Çin'deki en büyük iPhone fabrikasında çalışan Foxconn çalışanları güvenlik görevlileriyle çatıştı. Zhengzhou'daki fabrika, Çin'in bölgede katı COVID'in kısıtlamalarını uygulamaya koymasıyla son birkaç hafta içinde birkaç habere konu olmuştu. Geçtiğimiz haftalarda Foxconn, işçileri fabrikadan firar etmeye çalışmıştı. Ayrıca fabrikanın güvenlik görevlileri işçileri yemeklerini yemek odasında yemek yerine yurt odalarında tüketmeye zorladı. Peki bu durum iPhone üretimini nasıl etkileyecek?

Foxconn işçileri, fabrikanın bulunduğu kampüsten kaçmaya başlamıştı.

Apple'ın iPhone üretimi için kritik öneme sahip olan Çin'deki fabrikasında işçiler, karantinadan firar etti. Zhengzhou şehrinde yer alan fabrikada çalışanların tesis duvarlarından atlayarak kaçtığı görüntülendi.

Buradan firar görüntülerini görebilirsiniz:

İşçiler iPhone Fabrikasından Firar Ederken Görüntülendi

Apple, iPhone üretimini Çin dışına taşımak istiyor.

Apple, covid kısıtlamaları nedeniyle çalışacak kişi bulamıyor. Şirketin en popüler cihazları için genellikle güçlü talep gördüğü tatil alışveriş sezonunda iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde kıtlık meydana geleceği açıklanmıştı. Foxconn bu ayın başlarında, 10 Ekim ile 5 Kasım arasında işten ayrılan ancak geri dönmeye karar veren işçilere ikramiye teklif etti.

Sosyal medyada, tanıkların arka planda "savaş, savaş" sloganları atarken işçilerin barikatları aştığını gösteren birkaç video yayınlandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kavganın ödenmeyen maaşlar yüzünden çıktığını ve fabrikanın bulaşıcı bir salgının merkezi olacağı iddiası gündemde.

Dünyadaki satılık iPhone birimlerinin %50'sinden sorumlu olduğuna inanılan tesiste çok sayıda işçi yaralandı. Genel olarak, Foxconn, Apple'ın her yıl ürettiği iPhone birimlerinin %70'ini seri üretimden çıkarıyor. Ne Apple ne de Foxconn, yorum taleplerine yanıt vermedi.

Apple'ın Hindistan'ın yanı sıra üretiminin bir kısmını Vietnam ve Meksika'ya taşımak istediği bildiriliyor.

Apple nereye giderse gitsin, Apple'ın ihtiyaç duyduğu miktar ve kalitede tedarik sağlayabilecek bir tedarik zinciri geliştirmesi gerekecek. Ayrıca Apple'ın deneyimli bir iş gücüne sahip bir yer bulması gerekecek.

İlginizi çekebilir👇🏻

Samsung, iPhone Kullanıcılarını Alaycı Bir Dille "Çitlerin Üzerine" Davet Ediyor
"Baba Tarafı Akrabalarla Takas Edilir mi?": iPhone 14 Satışı Yapan Bir Mağazaya Gelen Komik Sorular Viral Oldu

Popüler İçerikler

Milyonlarca Emekliyi Bekleyen Tehlike! Emekli Maaş Zammında Sıfır Zam Endişesi
DEM Partili Batman, Mardin ve Halfeti Belediyelerine Kayyum Atandı
Seray Sever'den Apar Topar Yayından Kaldırılan "Dünya Güzellerim" İtirafı!
YORUMLAR
23.11.2022

bakın dikkat ederseniz demokrasi havariliği yapanların, işçi haklarından bahsedenlerin ülkelerinin şirketleri, işçiliğin en ucuz olduğu emeğin en çok sömürüldüğü topraklarda fabrika kuruyor. çin, vietnam, meksika vs. yani olayın hukuk devleti olmakla ilgisi yok. emeğin ucuz olması önemli. bu yüzden ülkemize yatırım gelmiyor fabrikalar kurulmuyor vs. bu örnekler üzerinden doğru bakış açısı kurmak lazım

23.11.2022

Sonuna kadar katılıyorum bu görüşüne 👏🏽 Emek hırsızlığı ve sömürü üzerine inşa ettiler global kapitalist sistemi… Ucuz emek ama yine fahiş fiyatlara ürün satımı gerçekleştirip kâr üstüne kâr elde ediyorlar, pastayı yiyenler! Bunların derdi demokrasi ve hukuk değil ve zaten işlerine gelmez!

23.11.2022

Yürüyün aslanlar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ