Emzirmenin Anneliğin Getirdiği Normal ve Utanılmaması Gereken Bir Durum Olduğunu Kadrajı İle Göstermek İsteyen Fotoğrafçı

Emzirme, yeni anne olmuş birçok kadın için göz korkutucu zorlukta gözükebilir. Ancak, yapılan araştırmalar anne sütünün bebeklerin gelişimi için epey önemli olduğunu gösteriyor.

Bebeklerin gelişimi için oldukça önemli olsa da emzirme konusunun çok hassas olduğu ve bir annenin psikolojisini önemli ölçüde etkileyebileceği unutulmamalıdır.

Bebeğini çeşitli nedenlerden dolayı emziremeyen anneler dış faktörler yüzünden anksiyete ve psikolojik bunalımlarla karşı karşıya gelebilir. Bu yüzden, emzirme eylemi kişiye özel olmalı ve bilinçsizce yorum yapılmamalıdır.

Kadın memesi cinsellikle örtüştürüldüğü ve böyle bir algı oluşturulduğu için bebeğini emzirmek isteyen anneler, bu eylemi toplum içinde yapmaktan kaçınıyorlar.

Bu durum çeşitli zihniyetler tarafından ayıp ve mide bulandırıcı bile görünebiliyor. İnsanlar bebek emzirmenin anneliğin en temel olgularından biri olduğunu unutabiliyor.

Bu durumu damgalayan ve yanlış algılar yaratan insanlara karşı çıkmak için Londra'da bulunun bir fotoğrafçı, annelerin bebekleriyle özel anlarını ve emzirme zamanlarını fotoğrafladığı kareleri bir araya getirdi.

Yarattığı bu çalışmaya 'Milk' adını veren fotoğrafçı, ilk kez anne olduğundaki deneyimleri ve duyguları sayesinde bu çalışmaya yön vermeye karar verdi.

Emzirmenin bir tabu olarak görüldüğü dünyamızda, bu tabuları ancak tepki vererek ve normalleştirerek yıkalabileceğimizi kadrajıyla kanıtlayan fotoğrafçı birçok annenin problemlerine ayna tuttu.

👇

👇

👇

👇

Pekii, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda okuyalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bergüzar Korel, Oğlu Han'ı Emzirirken Yaptığı Paylaşımıyla Kadınların Üzerindeki Baskıya İsyan Etti, Herkesi Duygulandırdı
Koronavirüs Emzirmekle Bebeğe Geçer mi?
Bebeklerini Emzirirken Yaşadıkları Olayları Anlatırken Anneliğin Ne Kadar Kutsal Olduğunu Bir Kez Daha Kanıtlayan 20 Takipçimiz

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
21.07.2020

Sıçmakta çok doğal veya sevişmek her şeyi göstermek zorundamısınız.

21.07.2020

Evet:d sen sıçmıtpn mu amq

20.07.2020

Bunların niyeti memelerini göstermek falan diye niye yazmıyor kimse ya bir netflix kadar değeri yok mu bu memenin niye ahlaksızlık falan diye kimse eleştirmemiş buralar başakşehir tribünü gibi boş kalmış

Sinirlerim bozuldu 😂

21.07.2020

Emziren kadın = süper kahraman gücü olan kadındır saygı duymak, objeleştirmemek gerekir net.

TÜM YORUMLARI OKU (10)