Emrah Safa Gürkan: 'Türkiye'yi 1880'de Doğan Nesil Kurdu 1940'larda Doğan Nesil Batıracak'

Tarihçi Emrah Safa Gürkan'ın YouTube kanalı Omnibus'daki sözleri gündem oldu. YouTube kanalındaki videoları ile sık sık gündeme gelen Emrah Safa Gürkan, yeni videosunu, 'Oyun yasaklamak, Atom bombası, Satanistler ve Gandhi' başlığıyla yayınladı.

Emrah Safa Gürkan o videosunda 'Türkiye'yi 1880'lerde doğan nesiller kurdu, 1940'larda doğan nesil batıracak' dedi.

Gürkan ayrıca, 'Bu memlekette herkes eğlence düşmanı, bir şey eğlendiriyorsa kesinlikle ona düşman oluyorlar, çünkü insanlar hayatlarını sevmedikleri zaman eğlenen insanlara düşman olurlar' dedi.

İşte o anlar: 👇

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
05.10.2022

Korkutularak dikte edilen şeyler ile zihinleri zincire vurulduğu için özgür düşünen insanlara karşı kıskançlıkla beraber bir kinleri var. Bu yüzden birilerinin mutsuzluğu ile mutlu oluyorlar.

06.10.2022

dogum tarihlerinden ziyade aradaki fark ulkeyi yonetenleri dogduklari yer cevre. 1880 dogumlu ulkeyi yoneten kesimin buyuk kismi kucuk yaslardan askeri okullarda iyi egitilip yetistirilmis insanlar. 20. yy nin basindaki sehir yasami, dogudaki buyuk sehirlerde bile bugunkinden daha liberal daha acik goruslu, bugun muhafazakar bilinen akliniza gelmeyecek sehirlerde opera binalari var. yasanan degisimin nedeni koylerden kucuk kasabalardan bir anda sehirlere gocup demokrasiyle beraber iktidari gucu ele geciren kesim. bugun yasadigimiz tum problemler kucuk kasabasindan koyunden dunya hakkinda hic bir sey bilmeden gelmis kafalarin modern dunya gercekleriyle mucadelesinden kaynaklaniyor

06.10.2022

Bir de şu var. 1880'de doğanlar için en prestijli kariyer rotası; asker olup devleti ali'de bir kapı tutmak, boğaz'da da "bilmem ne paşa yalısı" diye bir ev yaptırmaktı. Şimdinin zeki ve başarılı insanları CEO falan oluyor.

Bu adamın bir kitabında kadınlarla ilgili doğru olmayan ifadeler gördükten sonra baya bir soğudum

05.10.2022

nasıl ifadelerdi? merak ettim.

TÜM YORUMLARI OKU (7)