Emrah Safa Gürkan Omicron Varyantıyla Birlikte Okulların Yeniden Online Eğitime Geçeceği İddiasına İsyan Etti!

Omicron varyantı ile birlikte son günlerin en çok konuşulan konularından biri de okulların kapanıp kapanmayacağı. Milli Eğitim Bakanlığı bu konu  hakkında resmi bir açıklamada bulundu. Peki okullar kapanacak mı? Okulların kapanması nelere neden oluyor? Gelin hep birlikte öğrenelim...👇

Kaynak: Emrah Safa Gürkan

Omicron varyantının ülkemizde de hızla yayılmasıyla birlikte pek çok veli ve öğrenci okulların kapanıp kapanmayacağına dair bir karar olup olmadığını merak ediyor.

Bu bağlamda Bilim Kurulu Toplantısı'nda da yüz yüze eğitimin devam edeceği konuşulmuş olsa da,

İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Işık Üniversitesi gibi birçok üniversite uzaktan eğitim kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ise konu hakkında ‘Yüz yüze eğitim kararlılığımız devam ediyor’ açıklamasında bulundu.

twitter.com

Burada detaylıca bahsetmiştik:

Yüz Yüze Eğitime Ara Verilecek mi? Milli Eğitim Bakanı'ndan Açıklama

Ancak veliler endişeli. Twitter’da Emrah Safa Gürkan durumu açıklayan tweetler yayınladı.👇

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Bu durumdan daha öncesinde bahsetmiştik:

Az Okuyoruz, Okusak da Anlamıyoruz! OECD'ye Göre Türkiye'nin %40'ı Okuduğunu Anlama Yeteneğine Sahip Değil!
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

2021 Yılında Türkiye'de Felaketlerle Dolu Bir Yıl Yaşadığımızın Kanıtı Niteliğindeki 102 Olay
Siyaseti Akrabalarından Takip Ediyorlar, En Büyük Şikayetleri Adaletsizlik... Dindar Seçmen Ne Düşünüyor?
MHP'li Ferhat Çakıroğlu Bir Lisede Düzenlenen Roman Karakterleri Festivali'ne 'Taklitçilik' ve 'Eziklik' Dedi!
Patronuna Yüz Vermediği İçin Kovulmuş! Çalışırken Başlarına Gelen Birbirinden İğrenç Olayları Anlatan 15 Kişi

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
30.12.2021

Önlem almalayım, okulları dezenfekte etmeyelim, çocuklara her an erişebilecekleri maske ve dezenfektanı dağıtmayalım, okulları kapatalım! Hadi ordan kolaycılar! Pandeminin başından beri hiç ara vermeden 200 kişilik fabrikada çalıştım. Ofiste masalarımız yan yana. Elbette vakalar oldu ama fabrika içi bulaşma hiç olmadı! Anında alınan önlemlerle çok iyi yönetildi süreç. Koskoca bakanlık, bir fabrikanın yapabildiğini yapamıyorsa BAKANLIK KAPATILSIN OKULLAR DEĞİL!

kapanmasın... eğitimsiz bir nesil yetişiyor. 2019 da onlisans okuyanların çoğu eğitimsiz... çünkü okula gitmediler. zararın neresinden dönsek kardır.

30.12.2021

Belki bir iki okul istisnasıyla söyleyebilirm ki çocuklar öncesinde de eğitim alamıyorlardı. 16 sene eğitim alıp hala daha bağlaç ek ayrımı yapamayan insanlarız. Herkes yerine herkez her şey yerine herşey. Hani yanlış olmaz mı olur ama ısrarla üzerinde durulan konuda da yanlış yapılıyorsa ben oturur bu eğitimi sorgularım bi. İngilizce desen vay halimize. Bu kadar sene ing görüp okul çıkışı taksim dayıdan farklı pek kimseyi tanımıyorum ben çünkü. Her yer siyahsa sen doğal olarak beyazın nasıl bir şey olduğunu bilemezsin yahut tam tersi. Bu yüzden zaten kaliteli eğitim alamayanon kaybı çok yok ama parasını basan doğal olarak devamlılığını isteyecektir bu eğitimin spnuçta bir fark olsun istiyor ölüyor muyuz kalıyor muyuz belli değil ama benim çocuğum yaşarsa işletme okumasın da mühendis olsun tabi.

30.12.2021

Online eğitime laf edene ediyorum da devlete etmiyor muyum ediyorum tabi. Dedikleri gibi dolmuşlardan tıklım tıklım insan sarkakrken o serbest piyasaya hizmet ediyor da özel okullar kolejler etmiyorsa bu bi şaşırtır beni. Bir ayda 3 4 kez yazdım belediyeye ya yemin ediyprum kendim için değil dolmuş öğrenci kaynıyor ulan yazık değil mi sizin evladınız yok mu bir tane ring servis ayarlayamadınız dedim ki 3 cadde üzerinden çocukların okul saati öncesinde -ki daha hava kaplaranlık - 2 servis gitse hani biri 7.30 biri 8 gitsin fazla mı geldi tamam ulan tek servis çıksın yol üzerinden sadece öğrencileri alsın. Öğrenciye fatura ödemeyi biliyorsunuz oy verecek diye. Ama liseli ilkokullu olunca değer yok değil mi çünkü kellesi bir oy etmiyor. Allahtan korkuyorum diyip bu vehamete göz yumanlara da yazıklar olsun.Silivri soğuk olmasa başka şeyler de yazarım ama önümüz kış uğraşamam daha.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ