Emniyet'in Halkın 'Ses ve Görüntü Almasını Yasaklayan' Genelgesine Danıştay'dan Yürütmeyi Durdurma Kararı!

Danıştay 10. Dairesi, toplumsal olaylarda yurttaşların cep telefonuyla video çekmesini engelleyen Emniyet Genel Müdürlüğü’nün genelgesine 'dur' dedi. Kararın oybirliğiyle alınması dikkat çekti.

Söz konusu genelgenin haberleşme ve basın hürriyetini kısıtladığı vurgulanarak, temel hak ve hürriyetlerin sadece kanunla sınırlandırılabileceği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Nisan 2021’de yayımladığı genelgeyle kamusal alanda, ‘polislerin görevlerini yaparken’ ses ve görüntü kaydının alınmasını engellemek istemişti.

Emniyetten 1 Mayıs Öncesi Genelge: Polislerin Ses ve Görüntüsünü Kaydetmek Yasak!

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
11.11.2021

2021 yılında ileri demokrasilerin 50 sene önce bitirdiği konuları tartışıyoruz. Basın ve ifade özgürlüğü, güçler ayrılığı, çoğulcu demokrasi devlet yönetiminin ideolojilerden bağımsız, toplumun her kesiminden sadece ehil ve dürüst insanlara emanet edilmesi, ortak akıl ve istişare, her türlü adalet, fırsat eşitliği...Bunları insanlarımız içselleştirmeden kıyamete kadar bu ülkeden bi cacık olmaz.

16.11.2021

orası öyle. avrupa büyük acılar çekip öğrendi, bizim milletin bu dönem çektiği acılar umarım yeterli olur.. sonrasında gelen hükumet sıfırdan ideolojilerden arındırılmış, sorgulamayı, doğru bilgiyi yanlıştan ayıredebilmeyi öğreten bir eğitim sistemi getirirse 20 sene sonra Avrupa gibi olmaya başlarız heralde.

11.11.2021

Amk neden Hak ve Hukuk hep geç fark ediliyor çok mu zor amk adaletli olmak TELEFON BENİM İSTER SELFİE ÇEKERİM İSTER VİDEO BÖYLE VİDEO ÇEKİLMESE İNSANLAR GERÇEKLERİ ÖĞRENEMEYEK

11.11.2021

Yasaklar konusunda Kuzey Kore'yi geçtik.... ..... 🤪😡😠

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ